Sledujte ZÁZNAM brífinku po jednání vlády: Jak se zpřísní protikoronavirová opatření?

Vláda se sešla kvůli aktuální ekonomické i pandemické situaci

Pandemická situace v Česku nabírá na síle a vláda opět uvažuje o zpřísnění protikoronavirových opatření. Tyto kroky již v neděli avizoval dosluhující premiér Andrej Babiš (ANO). Diskutovat o tom bude na středeční mimořádné schůzi. Rozšíří se povinnost nošení respirátorů na vysoké školy? Sledujte brífink v 8:00 po jednání vlády na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

S příchodem podzimu nabírá epidemie covidu na síle. Za pondělí laboratoře odhalily přes devět tisíc nových případů nákazy, téměř o 1660 více než 1. listopadu. Vláda tak znovu zvažuje zpřísnění opatření proti covidu.

Tyto kroky již v neděli ve svém pravidelném pořadu potvrdil premiér Babiš. Uvedl, že by se rozšířila povinnost nošení ochrany dýchacích cest i nutnost testování. „Další opatření přijde ve středu, když bude vláda. Bude se týkat rozšíření ochrany dýchacích cest na vysokých školách a povinnosti testování všech neočkovaných zdravotníků. To je požadavek ředitelů nemocnic,“ sdělil premiér.

Vláda zasedá ve středu 10. listopadu ráno v 7:00, předpokládaný začátek tiskové konference je uváděn na 8:00. Kromě pandemické situace by na seznamu bodů k projednání mělo být i stanovení podmínek pro dávku mimořádné okamžité pomoci v souvislosti se zdražením energií a krachem dodavatelů.

Co vše vláda zpřísní? Přijdou i kroky, které premiér nezveřejnil dopředu? Sledujte tiskovou konferenci vlády v 8:00 na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Tagy: