Děsivá nehoda vlaku u Haagu: Souprava začala hořet. Jeden člověk zemřel, desítky jsou zraněny

Při nehodě vlaku v Nizozemsku zemřel v úterý jeden člověk a dalších asi 30 utrpělo zranění, řada z nich je vážná. Souprava narazila do malého jeřábu na trati ve městě Voorschoten nedaleko Haagu. V úseku, kde se trať opravuje, vjel vlak ze zatím neznámých příčin na uzavřenou kolej, zaznělo na tiskové konferenci úřadů k neštěstí. Na místo nehody dorazil nizozemský král Willem-Alexander, napsal web veřejnoprávní stanice NOS.

Na fotografiích z místa nehody, která se stala kolem 3:35 SELČ, jsou vidět vykolejené vagony osobního vlaku. Jeden z nich podle nizozemského listu začal po nárazu hořet. Požár už se podařilo uhasit. Po nehodě podle úřadů neunikly žádné nebezpečné látky.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá nehoda vlaku. Čech po převrácení vagonu spadl do řeky, vyprostit ho museli hasiči

Obětí neštěstí je železniční dělník, strojvedoucí vykolejeného vlaku byl převezen do nemocnice s několika zlomeninami. Identitu oběti potvrdila mluvčí společnosti BAM, která práce na trati zajišťovala, uvedla NOS.

Kvůli pracím na trati byly dvě koleje uzavřené a další dvě se používaly, vlak vjel na nesprávnou kolej. Vlaková doprava mezi Leidenem a Haagem bude zastavena nejméně několik dní. Státní zastupitelství už zahájilo vyšetřování nehody.

Soustrast obětem i raněným vyjádřil nizozemský královský pár i starostka Voorschotenu Nadine Stemerdinková. Ta rovněž poděkovala místním obyvatelům, kteří pomáhali při vyprošťování raněných.

Web listu De Telegraaf původně stejně jako agentura Reuters informoval o srážce osobního vlaku s nákladním.

Na místě zasahovalo mnoho záchranářů. Reuters uvedl, že do nemocnice bylo převezeno 19 lidí, další byli ošetřeni na místě. Celkem jelo ve vlaku kolem 50 lidí.

Město Voorschoten má zhruba 25 tisíc obyvatel a leží asi 15 kilometrů severovýchodně od centra Haagu.

Tagy: