Udělám pro Ukrajinu všechno. Zpověď ženy, která zázrakem unikla smrti při ruském náletu

Rusko od čtvrtečního rána podniklo nespočet leteckých útoků mířených prakticky na celé území Ukrajiny. Náletům neunikly ani civilní oblasti. Podle ukrajinské vlády v důsledku ruské invaze zemřely už stovky ukrajinských civilistů. Jen o vlásek unikla smrti jedna z obyvatelek města Čuhujiv, která se v době exploze nacházela uvnitř jedné ze zasažených obytných budov.

„Mám prostě štěstí, že žiju,“ řekla žena ze severovýchodního města Čuhujiv pro ruský televizní kanál Current Time TV. Z videa je patrné, že má výrazné tržné rány v oblasti obočí a tváře. „Vstanu a udělám pro Ukrajinu všechno, jak jen budu moci,“ dodala.

Jde o další důkaz, že odhodlání některých Ukrajinců ubránit se ruské invazi je obrovské. I přes velkou převahu ruských jednotek se nehodlají vzdát bez boje.

Ukrajincům se již povedlo vyřadit z provozu několik bitevních vrtulníků Kamov Ka-52 či obrněných vozů. Ukrajinské ministerstvo obrany rovněž oficiálně ohlásilo, že se armádě podařilo zajmout několik ruských vojáků. Ukrajinské ozbrojené síly nově hlásí, že dobyly zpět letiště Hostomel u Kyjeva.

Ruská média často ohledně odporu tvrdí pravý opak. Například agentura TASS s odkazem na ruské ministerstvo obrany uvedla, že ukrajinští vojáci své pozice opouštějí a odhazují zbraně. Některá ruská média pak informovala dokonce o dezerci ukrajinských vojáků. Běloruský vůdce Alexander Lukašenko pak prohlásil, že Ukrajina válku prohrává.

Tagy: