Náhlá smrt slavného DJ. Pokořitel hitparád ještě o víkendu hrál, fotky sdílel s fanoušky

Německou hudební scénu zasáhla smutná zpráva. V pondělí ve věku 49 let zemřel DJ a producent Thomas Brückner, známý jako Tomcraft. Podle webu mixmag.net to potvrdila jeho rodina.

Legendární DJ a producent Tomcraft, vlastním jménem Thomas Brückner, zemřel ve věku 49 let, uvedla podle webu mixmag.net jeho rodina a přátelé. Ještě v sobotu přitom na svém Instagramu sdílel fotografie ze svého vystoupení na festivalu Steinbruch Open Air.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel Gott během své kariéry vydělal spoustu peněz. Dědicům konto vylepšuje i po smrti

„S těžkým srdcem vám musíme oznámit, že včera, 15. 7. 2024, zemřel náš milovaný otec a manžel. Navždy tě budeme nosit v našich srdcích a milovat tě, dokud se znovu neshledáme. S úctou, tvá rodina,“ napsali na sociálních sítích. Příčina jeho smrti nebyla potvrzena.

Mnichovský DJ a producent byl známý především díky své značce progressive house a trance. Poté, co se v roce 1996 seznámil s německým producentem Eniacem, vytvořili řadu hitů včetně Viva a Prosac, které si na konci 90. let vysloužily obrovský úspěch. V roce 2002 Tomcraft vydal singl Loneliness, který se o rok později dostal na první místo britské hitparády.

Za svůj život vydal celkem čtyři alba, všechna během pouhých šesti let. V roce 2003 Tomcraft vystoupil na proslulé berlínské Love Parade, kde zahrál pro 1,3 milionu lidí. Hrál po celém světě, v zemích jako Brazílie, Japonsko nebo Jihoafrická republika.

V roce 2005 představil vydavatelství Craft Music, které se stalo odbytištěm jeho vlastní produkce zaměřené především na techno, electro a house. Vydávali na něm například Spektre, Jimmy Pop a další umělci.

Kolegové z branže mu vzdali hold. „Náš dobrý přítel DJ Tomcraft zemřel ve věku pouhých 49 let. Před dvěma týdny jsem s ním hrál na Rujáně. Měli jsme spolu skvělý set. Seděl jsem tam a poslouchal od začátku do konce. Což dělám málokdy. Zněl skvěle. Možná to byl jeho úplně poslední set. Nevím. Před třemi dny jsem s ním mluvil a říkal, že se zotavuje z chřipky, ale vypadal v dobré náladě,“ napsal na Facebooku hudebník Westbam, vlastním jménem Maximilian Lenz. Dodal, že Tom chystal fantastickou novou hudbu a moc se těšil, až si se všemi zahraje na Rave The Planet. „Je to opravdu srdcervoucí. Odpočívej v pokoji, bratře,“ dodal.

Our good friend DJ Tomcraft has passed away at only 49. I played together with him in Rügen just 2 weeks ago. He had a...

Posted by Westbam on Tuesday, July 16, 2024

„Prostě tomu nemůžu uvěřit. Zdálo se, že je tak zdravý. Posledních pár měsíců jsme spolu sdíleli tolik etap. Odpočívej v pokoji, Thomasi,“ napsal na Instagramu DJ Sash. „Kamaráde, jen hledám ta správná slova. Zpráva, že jsi nás včera opustil, mě velmi zasáhla. Minulý pátek jsme spolu telefonovali a mluvili o dalších společných projektech. Před dvěma týdny jsme měli oba velkou radost, že vyšel můj remix pro tebe. Pro mě i pro mnoho dalších jsi jeden z velkých hudebních a přátelských společníků, zanecháváš po sobě velkou mezeru. Přeji tvé rodině hodně síly v tomto těžkém období. Opatruj se, příteli, ať jsi kdekoli,“ napsal na Instagramu hudebník Drumcomplex.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpěvák Matteo Bocelli promluvil exkluzivně o hudebních začátcích. Slíbil brzký návrat do Česka

Tagy:
Německo smrt rodina hudba Instagram producent Love Parade hudební žánr Thomas Brückner Tomcraft