Zemřela hvězda Star Treku. Graham zářil ve sci-fi seriálech, zahrál si i s Chuckem Norrisem

V 73 letech zemřel herec Gary Graham, známý rolí ambasadora Sovala ze série Star Trek: Enterprise či ztvárněním detektiva Sikese, jedné z hlavních rolí v populárním seriálu Lebkouni. O smutné zprávě informovala na Facebooku jeho exmanželka Susan Lavellová. Vedle dalších seriálů se objevil i v epizodní roli pořadu Walker, Texas Ranger. „Leť vysoko do nebes,“ dodala v dojemné zprávě Lavellová.

„S hlubokým zármutkem musím oznámit, že Gary Graham, můj exmanžel, úžasný herec a otec naší krásné dcery Haylee, zemřel. Jsme naprosto zdrceni, hlavně Haylee. Jeho žena Becky mu byla po boku,“ napsala na Facebooku hercova exmanželka Lavellová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel zakladatel a „tajný“ hlas skupiny Boney M. Nazpíval i jejich největší hity

Bývalá žena, sama též herečka, zároveň zavzpomínala na první setkání s Grahamem. „S Garym jsem se seznámila, když mi bylo jen 20 let a on byl součástí hvězdného dua v seriálu Lebkouni. Už si ale zahrál i ve filmech jako Správná hra s Tomem Cruisem. Gary toho samozřejmě dokázal mnohem víc. Byl vtipný, měl sarkastický, ale milý smysl pro humor, bojoval za to, v co věřil, byl oddaným křesťanem a byl moc pyšný na svou dceru. Bylo to náhlé, proto vás prosím, modlete se za naši dceru, zatímco prochází smutkem. Leť vysoko do nebes!“ vzkázala zesnulému umělci. Příčinu jeho smrti neuvedla.

Graham se díky svým největším rolím vryl do paměti mnoha fanoušků sci-fi. Vedle Star Trek: Enterprise a Lebkounů se však objevil například i v seriálech JAG, The Dukes of Hazzard nebo Ally McBealová. Na televizních obrazovkách vystoupil i po boku Chucka Norrise v seriálu Walker, Texas Ranger. Epizodní roli Travise ztvárnil v osmé sérii pořadu v dílu Zúčtování v Casa Diablo. Zahrál si i v mnoha filmech jako Naostro, The Hollywood Knights, Amish Grace nebo Star Trek: Renegades.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Poslední rozloučení s Norbertem Lichým. Herci může přijít vzdát hold i veřejnost

Tagy: