Cyklistickou sezonu zakončí závod v Mikulově. Přidat se můžete i s dětmi

Zakončete cyklistickou sezónu 1. října závodem Decathlon Mikulov. Na závodníky čekají dvě lákavé trasy, děti si mohou poměřit síly v těsné blízkosti mikulovského amfiteátru.

Obě trasy o délce 33 a 55 km odstartují tradičně na náměstí v Mikulově, odkud se ta delší vydá směrem ke Klentnici, podél Děvína k Novomlýnské nádrži. Trať povede k Novým Mlýnům a naváže na kratší Prima jízdu zkrácenou po asfaltovém úseku přes Milovice. Poté společně zamíří na Bulhary a Sedlec, odkud se vrátí zpět ke Klentnici a přes Turold do Mikulova. Obě trasy finišují v amfiteátru pod Turoldem.

Děti závodí v osmi různých kategoriích – od nejmenších na odrážedlech po děti do 10 let. Ti nejlepší se mohou těšit na ceny z hračkářství Pompo a tombolu. Ta je součástí i dospěláckých tras, kde je hlavní cenou voucher na ubytování ve čtyřhvězdičkovém karlovarském hotelu Dvorana. V cenách se objeví také kávovar Segafredo s kapslemi a dva balíčky WeLoveCycling.cz.

Místní speciality

Kromě příjemné moravské atmosféry se můžete těšit na tradiční páteční večerní procházku na Svatý kopeček, kvalitní moravské víno či burčák z Vinařství Turold. Místní speciality jsou k dispozici v areálu závodu po celý závodní den.

Sobotní program skončí závěrečným vyhlášením dvanáctidílného seriálu Prima CUP 2022 za doprovodu cimbálové muziky. Vyhlášen bude také ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, jenž je součástí celého seriálu Prima CUP. Kromě zajímavých věcných cen získají nejrychlejší žena a muž na tři měsíce vůz ŠKODA.

Stejně jako na předešlých závodech seriálu Prima CUP, tak i na závodě v Mikulově mohou pojištěnci Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR využít 10% slevu na startovné. Členové Integrovaného záchranného systému se mohou zúčastnit zcela zdarma a zapojit se tak do soutěže o Pohár IZS.

V Jihomoravském kraji můžete strávit celý víkend a rozhodně se nebudete nudit. V kraji zaslíbeném slunci a vínu najdete místa podobná Toskánsku či Provence i památky UNESCO: nejznámější funkcionalistickou stavbu světa, brněnskou vilu Tugendhat, a Lednicko-valtický areál, coby nejrozsáhlejší komponovanou krajinu Evropy. Další podrobnosti o možnostech v Jihomoravském kraji najdete na portálu kudyznudy.cz.

Přihlásit se můžete již nyní na stránce závodu.

Tagy:
Jihomoravský kraj Milovice Mikulov TV Prima Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR ŠKODA AUTO a.s. Klentnice Bulhary Devín Turold