Další průšvih Bidenova syna. Měl se v autě řítit 275 km/h a kouřit drogy, ukazují fotky

Joe Biden se synem Hunterem v roce 2016

Další skandál Huntera Bidena

Syn amerického prezidenta Joea Bidena Hunter musí řešit další skandál. Na internetu se totiž objevily snímky, které si měl pořídit sám Biden mladší, a to při situacích, které rozhodně nejsou vhodné pro prezidentova potomka. Na jedné se totiž řítí ohromnou rychlostí do Las Vegas, kam měl jet za prostitutkami. Další fotografie zpoza volantu jej má zachycovat, kterak při jízdě kouří drogu zvanou crack. Tématu se věnují světová média.

Fotografie mají pocházet z nechvalně proslulého notebooku Bidena juniora. Z přenosného počítače, který měl synovi prezidenta údajně patřit, již od podzimu 2020 unikají do éteru další a další snímky či materiály, které ukazují značně nereprezentativní život Huntera Bidena.

Tentokrát jde například o fotografii zveřejněnou zpravodajským webem Daily Mail, na které Biden mladší zaznamenal tachometr při noční jízdě do Las Vegas, kam měl jet v roce 2018 za prostitutkami. Na tachometru mu svítí rychlost 172 mil v hodině, což je zhruba 275 kilometrů za hodinu. Kromě toho se ven dostal i snímek zveřejněný webem New York Post, na kterém má Hunter Biden pokuřovat během jízdy rezidenční čtvrtí crack.

Biden mladší má za sebou hned celou řadu skandálů, kam si nově připisuje právě zmiňované fotografie. V červnu oznámil, že se u soudu přizná k porušení federálních zákonů ve třech bodech. Ve dvou případech měl Biden mladší vědomě neodvádět daně z příjmů, a to v letech 2017 a 2018.

Kromě toho se s prokuraturou dohodl na přiznání viny, že při nákupu střelné zbraně v roce 2018 lhal o užívání drog. Součástí dohody má být například to, že Hunter Biden již nikdy nebude vlastnit střelnou zbraň a po dva roky se vyhne drogám.

„Prezident i první dáma svého syna milují a podporují jeho snahy o nápravu svého života,“ komentoval za prezidenta Joea Bidena a jeho manželku Jill, jejímž je Hunter nevlastním synem, mluvčí Bílého domu Ian Sams. Ke konkrétním obviněním se nevyjádřil.

Napojení na Číňany i Ukrajince

Ze zmiňovaného notebooku vyplynuly například podrobnosti, prezentované NBC NEWS, o Hunterových podnikatelských aktivitách a údajných milionech dolarů vydělaných díky vazbám na čínské firmy.

Kritici poukazují také na Hunterovo členství ve správní radě ukrajinské energetické a těžební společnosti Burisma Holdings vlastněné oligarchou Mykolou Zločevským, a to v době, kdy Joe Biden byl viceprezidentem v administrativě Baracka Obamy, tedy vlivným činitelem americké zahraniční politiky vůči Ukrajině.

List NYT nicméně poukazuje na to, že příběh Huntera Bidena je složitější, než by si přála republikánská opozice, která jej líčí jako podnikatele zneužívajícího svého postavení prezidentova syna, ale i než by si přáli jeho podporovatelé, kteří zlehčují okolnosti Bidenovy znepokojivé životní cesty. Hunter upadl do klesající spirály sebedestruktivního chování po smrti svého bratra Beaua v roce 2015. Dnes, osm let poté, je střízlivý a zahraničním obchodním aktivitám se nevěnuje. Nadále zůstává v popředí amerického veřejného politického života; jeho nejstarší dcera Naomi měla loni v listopadu svatbu v Bílém domě a Hunter se v květnu ve Washingtonu zúčastnil státní večeře.

„Je to příběh muže bojujícího s osobními démony na pozadí rodinné tragédie a pod drobnohledem veřejnosti,“ píše NYT.

Tagy: