Dávno se má smažit v pekle, křičeli protestující před Hamáčkovým domem

Na demonstraci před domem Jana Hamáčka musela zasahovat policie.

Demonstrace proti nařízením (zdroj: CNN Prima NEWS)

Po necelých dvou měsících se opět demonstrovalo před domem ministra vnitra, zahraničí a vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD). Do Mratína nedaleko Prahy se přesunuli lidé, kteří během dne protestovali v nedalekém Mělníku. Vadilo jim zejména povinné nošení roušek a testování školáků. K hlavnímu konfliktu došlo ale s obyvateli obce, Hamáček doma nebyl.

„Na začátku bylo špatně zaparkované auto. Jeden z demonstrantů ho postavil přímo před vjezd jednoho z obyvatel. Ten to nevydržel a šel si místo vybojovat,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Karel Rychlý.

Měli byste Hamáčka sbalit

Na místo tak během chvíle dorazili těžkooděnci a snažili se situaci uklidnit. Jenže muž s autem před domem začal do zaparkovaného vozu kopat a bouchat. Během několika desítek minut ale protestující obec opustili a policisté místo před domem vicepremiéra Hamáčka už jen pro jistotu hlídají.

Demonstrujícím nejvíce vadilo povinné nošení roušek a testování ve školách. Někteří začali Janu Hamáčkovi nepřímo nadávat. „Měli byste sbalit toho Hamáčka. Už dávno se má smažit ve vězení a v pekle,“ křičela na policii jedna z přítomných.

V únoru demonstrovalo 150 lidí

K demonstraci před domem Jana Hamáčka došlo už v únoru. Podle odhadů policie tam tehdy bylo až 150 lidí. „Vylez ven, děti budou blbý jak ty!“ křičeli nespokojení občané. Hamáčka nazývali zločincem a křičeli, že toho mají dost. „Vylez, vylez, fuj,“ skandovali. Jedním z iniciátorů akce bylo hnutí Chcípl PES – Otevřeme Česko.

Tagy: