Detaily tragické nehody bagru na táboře. Záchranáři zdůvodnili pád kovové bedny s lidmi

Zprvu nevinná zábava skončila na dětském táboře tragédií.

Bagr zabil dva lidi

Německá policie vyšetřuje řidiče bagru, při jehož nehodě na stanovém táboře zemřel teprve pětiletý chlapec a jeden dospělý muž. Dalších deset dětí se zranilo, některé velmi vážně. Vše způsobil pád kovové bedny připevněné na stroji, v níž se nechali vozit lidé, ačkoliv byla určena pro přepravu nákladu.

Neštěstí se stalo v německé obci Toppenstedt na dětském táboře, který uspořádali otcové pro své děti předškolního věku. K bagru přidělali kovovou bednu, zvedli ji do výšky asi tří metrů a děti v ní převáželi. Ve chvíli, kdy v ní byli dva otcové a jejich synové, se ale utrhla a z třímetrové výšky spadla na asfalt. Zemřel jeden chlapec a jeden dospělý muž. Dalších deset dětí utrpělo zranění, některé z nich jsou ve vážném stavu, ale mimo ohrožení života.

ČTĚTE TAKÉ: Marián jim umíral před očima. Záchranáři mezitím vtipkovali, o kameře netušili

Pro podezření z usmrcení z nedbalosti je vyšetřován 44letý řidič bagru, který je otcem tří dětí a sám byl účastníkem tábora. Záchranné složky podle webu ndr.de po sobotní nehodě uvedly, že příčinou neštěstí mohla být utržená hydraulická hadice, kvůli čemuž se kovová bedna zřítila.

Podle policie navíc nebyla určena pro přepravování osob. Její mluvčí v Dolním Sasku sdělila, že normálně by se v ní převážely například brambory.

Tragédie zasáhla celou zhruba dvoutisícovou komunitu. K místu neštěstí lidé pokládají svíčky a květiny. Hrůzu umocňuje fakt, že mezi otci, kteří se tábora účastnili, byli i dobrovolní hasiči, kteří tak museli zachraňovat vlastní děti.

Tagy: