Děti při protestu na Slovensku skandovaly vulgarismy. Rodiče už hledá policie

Demonstranty proti vládním opatřením na Slovensku podporovala i malá holčička s megafonem. Do něj pokřikovala nejen různá hesla, ale i nadávky na vládu. Po sociálních sítích koluje mnoho videí, která to dokazují. Policie už se případem zabývá, v současnosti pátrá po dívenčiných rodičích.

„Matovič je ko*ot,“ skanduje holčička do megafonu na videu, které se šíří po sociálních sítích. Předmětem vulgarismů se stal slovenský premiér Igor Matovič. A přestože situace zjevně připadala některým účastníkům sobotní demonstrace úsměvná, hrozí rodičům dívenky postih.

Video obsahuje vulgarismy a není určeno pro nezletilé.

Deti.....🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ https://youtu.be/pNlVK97jDmU

Posted by Teri Čikoš on Saturday, October 17, 2020

„V souvislosti s včerejším shromážděním ultrapravicových radikálů pátráme po identitě osob na screenshotech z videa – dva muži s megafonem a tři děti (jeden chlapec a dvě děvčata), případně pokud je znáte, nám pomůžou i jména jejich rodičů,“ popsali slovenští policisté na Facebooku.

Dospělí včetně rodičů a zmíněných dvou mužů jsou podezřelí z ohrožení mravní výchovy mládeže. Slovenští policisté zároveň ujistili, že se policie zabývá i dalšími videi, která zachycují protiprávní jednání. Například záznamem, na kterém extremisté rozbíjí dlažební kostku na několik kusů, které zasáhly několik policistů, ale i civilistů.

Na demonstraci navíc kolem dětí vybuchovaly petardy a děti mohly být svědky dalšího násilí. Policisté proti protestujícím, kteří po nich házeli kameny a lahve, použili slzný plyn a vodní děla. Demonstranti se také pokusili proniknout do Úřadu vlády. Protestu v Bratislavě se účastnili především fotbaloví fanoušci a také příznivci krajní pravice.

V metropoli se sešlo přibližně 400 až 500 lidí, kteří požadovali demisi Matovičovy vlády a konec koronavirových opatření. Proti „zmatečným“ nařízením vlády protestovaly o den později v Praze zhruba dva tisíce lidí, především fotbalových a hokejových hooligans. Česká policie jich více než stovku zadržela, i u nás skončila demonstrace násilně.

Tagy: