Diana by s Harrym nesouhlasila. Z prince se stala cvičená opička, má jasno novinářka

Se svou sestrou se Markle junior v době svatby neviděl zhruba sedm let.

360° 31.8.2021

Z prince Harryho se stala cvičená opička, která chodí po amerických talkshow. V pořadu 360° to zmínila zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová. Novinářka také hovořila o tragické smrti princovy matky, Lady Diany, od jejíž smrti uplynulo 24 let. Princezně z Walesu bylo šestatřicet let.

Dianin život ukončila autonehoda v pařížském tunelu, když ji pronásledovali paparazzi. „Diana byla mladá a naivní holka, se kterou se mnoho lidí ztotožnilo. Šťastného manželství nedošla a lidé stáli na její straně. Bohužel to tak bývá, že předčasná a tragická smrt dává auru nadlidskosti,“ vysvětlila Koukalová.

Kolem smrti Diany vzniklo mnoho konspiračních teorií. Některé z nich mluví o spiknutí. „I po letech se neustále zpochybňuje otázka tajného bílého Fiatu Uno, který měl být viděn paparazzi, kteří pronásledovali lady Dianu, a z místa ujel. Kde skončil, kdo v něm jel, se neví. Někdo tvrdí, že tam nebyl. Proto to asi stále probouzí konspirační teorie a zájem lidí o smrt Diany,“ sdělila novinářka s tím, že ona sama se přiklání k tomu, že se jednalo o tragickou nehodu.

Tragédie znamenala velkou změnu i pro královskou rodinu. „Pro královnu i prince Philipa došlo k jakési sebereflexi. Dnes jsou pravidla uvolněná – vidíme Catherine a Williama užívat si běžného života tak, jako to dělala jejich matka. Odkaz lady Diany je naprosto nezpochybnitelný,“ má jasno Koukalová.

Cvičená opička Harry

Během rozhovoru také padla otázka, jak by se princezna z Walesu dívala na osud svých synů Williama a Harryho. „Přestože se Diana stavěla na zadní, nesouhlasila by s tím, co Harry dělá. Přesto, že s princem Charlesem vedla válku, vždy měla na paměti, že rodina je na prvním místě. Ctila službu královské rodině. Nelíbilo by se jí, že Harry chce vydávat knihu o královské rodině a je cvičenou opičkou, která chodí po amerických talkshow. Na Williama by byla pyšná a nejvíce pyšná by byla na Catherine,“ uvedla Koukalová.

Vztah mezi princem Harrym a Meghan Markleovou se často přirovnává k tomu mezi králem Eduardem VIII. a Wallis Simpsonovou. Ten kvůli své lásce, rozvedené Američance, na svou funkci abdikoval. „Paralela tam asi je. Rozhodně ale není mezi Dianou a Meghan. Nemá s ní nic společného. Neumím si představit, že by se Dianě mohla přiblížit,“ poznamenala.

Podle novinářky zůstanou Meghan a Harry s dětmi ve Spojených státech. „Myslím, že Harry přišel o smysl života – byl vojákem, za trest mu sundali uniformu a nyní z něj je obíhač talkshow a píše skandální knihy. Myslím, že Harry sám asi netušil, kam to všechno povede,“ dodala.

Tagy:
smrt Princezna Diana autonehoda Wales princ Harry Meghan Markleová Meghan Markle královská rodina novinářka Barbora Koukalová 360° Karel III. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Princ Philip, vévoda z Edinburghu Wallis Simpson talk show