Diváci CNN Prima NEWS opět pomáhali. Díky nim mají okradení hasiči z Černous nové vybavení

Hasiči získali náhradu za ukradené vybavení.

Hasičům se vrátily ukradené věci

Okradení hasiči z Černous na Liberecku už mají zase vše potřebné vybavení k výjezdu. A to díky divákům CNN Prima NEWS. Po odvysílání reportáže o vykradené hasičárně se okamžitě ozvali lidé ochotní pomoci.

Pomáhají druhým v nouzi, teď se sami ocitli v pozici těch, kteří pomoc potřebovali. Neznámí zloději jim před třemi týdny z hasičárny sebrali motorovou pilu, vysílačky i svítilny. Než stačili pořídit nové, přišly povodně. „Víceméně improvizujeme, bez vybavení to je špatné,“ řekl tehdy velitel hasičů Marek Zikmund.

ČTĚTE TAKÉ: V Praze řádí falešní taxikáři. Opilé klienty lákají na velmi výhodnou cenu, pak je okradou

Pomoc ale přišla rychle, kolegové z nedaleké Dolní Řasnice jim půjčili baterky, takže už si v noci nemuseli na stoupající hladiny potoků svítit mobilem, a reportáž zapůsobila i na vás – naše diváky a čtenáře.

„Do pár minut po odvysílání reportáže v Hlavních zprávách na CNN Prima NEWS se nám ozval pán ze Semil. Byl velice pobouřen tím, co se stalo, a okamžitě nám daroval radiostanice,“ uvedl velitel černouských dobrovolných hasičů.

„Přestože jsme nežádali o finanční pomoc, ani jsme neorganizovali žádnou sbírku, na bankovní účet nám přišly dva tisíce korun. Bohužel nevíme, od koho finance jsou,“ dodal Zikmund. Místním hasičům se ozval i dárce z Moravy, který nabízel kompresor, ten už ale v tu chvíli nebyl potřeba. Náhradu za ukradený přístroj pořídila obec.

„Jde o velice důležitou věc při prvotním zásahu. Když nám vyhlásí poplach, udržuje nám tlak v brzdové soustavě automobilu,“ vysvětlil řidič cisterny dobrovolných hasičů z Liberecka.

Malá jednotka z obce na česko-polské hranici patří mezi ty, které operační středisko volá mezi posledními, přesto i oni musí být schopni vyjet nejpozději do deseti minut od vyhlášení poplachu. Jednotka je nyní i díky divákům CNN Prima NEWS opět zcela akceschopná. „Mockrát, mockrát děkujeme,“ vzkázal jim Zikmund.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spolykal 68 kapslí s kokainem. Pašerákova cesta skončila na pražském letišti

Tagy: