Na Česko se ženou mrazy. Meteorologové předpovídají mlhy, srážky i sněžení

Počasí 30.11.2022 6:42

Denní teploty se až dosud držely nad nulou, koncem pracovního týdne se to ovšem změní a začne mrznout. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá mlhy, srážky, ale i sněžení.

Ve středu bude zataženo až oblačno, v severovýchodní polovině místy až polojasno. „Nejnižší noční teploty klesnou k 2 až −2 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až −5 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají k 1 až 5 °C,“ avizuje ČHMÚ.

Čtvrteční den bude převážně zatažený, ojediněle se vyskytnou mlhy, i mrznoucí. „Nejnižší noční teploty klesnou k 1 až −3 °C, ojediněle při zmenšené oblačnosti až −5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

„V pátek k večeru se na jihozápadě a jihu území vyskytne místy sněžení, ojediněle také mrznoucí srážky,“ předpovídají meteorologové. Nejnižší noční teploty klesnou k −1 až −5 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k −2 až 2 °C.

Sobotní počasí naváže na předchozí dva dny. „Místy bude sněžit, postupně pod 300 metrů i déšť se sněhem,“ uvádí meteorologové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až −3 °C. Nejvyšší denní teploty mezi −1 až 3 °C.

Neděle bude převážně zatažená. Místy meteorologové očekávají sněžení, zpočátku pod 300 metrů déšť se sněhem i mrznoucí. Nejnižší noční teploty klesnou k 2 až −2 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 2 až 6 °C, na západě kolem 1 °C.

Tagy: