RADAR: Sněhové přeháňky se vrací do Česka. Podívejte se, jaké bude počasí u vás

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, místy pak meteorologové očekávají slabé sněžení, kdy mohou napadnout až dva centimetry sněhu. Situaci ve vašem kraji můžete sledovat díky radaru. Zároveň experti varují před ojedinělými mlhami, a to i těmi mrznoucími. Teploty se během dne budou pohybovat mezi −2 až 2 °C. Co přinese víkend?

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, pouze na horách bude ojediněle skoro jasno. Meteorologové upozorňují na zpočátku ojedinělé mlhy, a to i ty mrznoucí. Místy se pak postupně očekává slabé sněžení.

„Maximálně napadne jeden až dva centimetry nového sněhu,“ uvedl meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve vysílání CNN Prima NEWS. Situaci nejen ve vašem kraji můžete sledovat díky radaru.

Pozn.: K zobrazení aktuální sněhové pokrývky rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře – Nový sníh.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi −2 až 2 °C, na horách kolem −5 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo severní vítr o síle do 3 m/s.

V noci na pátek bude většinou zataženo, ojediněle může být přechodně polojasno. Místy se opět očekává občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 0 až −4 °C, při zmenšené oblačnosti však teploměry naměří kolem −7 °C.

V pátek bude většinou zataženo, ojediněle zejména v závětří severních a východních hor bude přechodně polojasno. Postupně se na většině území očekává sněžení nebo sněhové přeháňky, na návětří hor i sněžení trvalejší. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 1 až −3 °C.

A co přinese víkend? V sobotu bude opět zataženo. Během dne se na většině území očekává občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Večer by mělo ubývat oblačnosti. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 2 až −2 °C. V neděli bude situace obdobná. Očekávají se sněhové přeháňky, k večeru by mělo přibývat oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou totožné jako v sobotu.

Tagy: