Drsná odplata: Ukrajinci se pomstili Rusům za bombardování nemocnice, ukazuje video

Úder ukrajinských dronů na ruské okupanty

Údery ukrajinských dronů na ruské okupanty

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda provedla masivní dronový úder na ruské okupanty v Doněcké oblasti. Velkou část nepřátelské skupiny se jí povedlo zlikvidovat. Někteří vojáci nezemřeli hned po explozi, část z nich se ještě dlouhé minuty svíjela na zemi v bolestech. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit. Ukrajinci mluví o pomstě za ruský raketový útok na dětskou nemocnici v Kyjevě.

„Ruští teroristé bojují s nemocnicemi, přičemž zabíjejí děti a civilisty. Odpovědí na tento teror může být pouze síla. Vojáci naší brigády nepřetržitě snižují počet ruských vojáků na bojišti, přičemž dodržují všechna pravidla vedení války,“ uvedla ukrajinská 47. brigáda ve svém prohlášení na Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč Rusové pálili na dětskou nemocnici? Chtějí strašit Ukrajince

Obávaná vojenská skupina připomněla pondělní ruský raketový úder na dětskou nemocnici Ochmatdyt v Kyjevě. Zmíněný útok šokoval nejen Ukrajince, ale i západní svět. „Ruské teroristy spálíme v pekle. Odplata je nevyhnutelná,“ vzkázala 47. brigáda.

Na jejím nejnovějším videu je vidět masivní dronový úder na ruské vojáky v okupované části Doněcké oblasti. Někteří Rusové se snažili sestřelit sebevražedné bezpilotní letouny ještě ve vzduchu, další se dali na útěk, hráli mrtvé nebo hledali vhodný úkryt. Ani jedna z těchto strategií však nezabrala.

Ukrajinští operátoři velkou část ruské skupiny zlikvidovali. Záběry mimo jiné ukazují velmi brutální následky explozí. Někteří Rusové nezemřeli hned, část z nich se ještě dlouhé minuty svíjela na zemi v bolestech.

Ukrajinská 47. brigáda operovala v posledních dnech mezi doněckými městy Pokrovsk a Avdijivka. Krvavá bitva o Avdijivku trvala dva roky. Rusové tuto strategickou pevnost obsadili v polovině letošního února, za což zaplatili značnými ztrátami. Tento tlak se ale Kremlu nakonec očividně vyplatil. Ukrajinské stažení z Avdijivky bylo i podle západních analytiků velmi hektické.

DALŠÍ VIDEO: Záběry ukrajinského úderu. Video ukazuje demolici tanků i sebevraždu okupanta

Tagy: