Drsné záběry z Irpině. Matka s dcerou útok přežily, syn s otcem leželi mrtví vedle

Ruské rakety zasáhly v Irpini byt v 15. patře, zemřeli otec a syn

Reportérka CNN Prima NEWS v Irpini

Mrtvá těla v oblastech, z nichž se nyní Rusové stahují, se nenacházejí pouze na ulicích, ve sklepích a masových hrobech. Některá zůstávají ležet přímo v bytech, které zničily rakety. Štáb CNN Prima NEWS s reportérkou Hanou Mikulkovou přiblížil následky útoků v osvobozené Irpini nedaleko Kyjeva.

Ve městě Irpiň tři týdny po evakuaci stále leží těla lidí, kteří zde předtím spokojeně žili. Na jedno z míst tragédie zavedl štáb CNN Prima NEWS muž bydlící vedle zničeného bytu.

„Bratr mě poprosil, abych přijel na místo, kde žil jeho blízký spolupracovník. Žil tady, v patnáctém patře, které je teď celé zničené. Když bylo město okupované, chtěl s rodinou odjet pryč. Když vyjela kolona uprchlíků, první dvě auta rozstříleli, zemřeli v nich lidé,“ popsal obyvatel Irpině Slavek.

Muž s rodinou se prý vrátili zpátky a seděli v garáži. „Vyjeli nahoru, aby si vzali nějaké věci. Sotva na patnáct minut. Jenže v tu chvíli sem přiletěl projektil. Zemřel Míša a jeho syn Sergej. Ukážu vám to,“ popsal Slavek a zavedl štáb CNN Prima NEWS přímo do zdemolovaného bytu v patnáctém patře.

„Stojíme v bytě, ve kterém bydlela čtyřčlenná rodina. Jsme v dětském pokojíčku, který je po zásahu rakety zcela zničený. Dívka přežila, stejně tak její matka. Ale ve vedlejší místnosti leží mrtvý 23letý bratr dívky. V další místnosti je pak mrtvý otec,“ uvedla z Irpině reportérka CNN Prima NEWS Hana Mikulková.

Rodina prý pocházela z Luhansku. V roce 2014, když tam začala válka, se nastěhovali do domu, který nyní zničily ruské jednotky. „Ptal jsem se ho, proč zrovna Irpiň? Proč ne levý břeh Kyjeva? Odpověděl mi, že si myslí, že tady bude ve větším bezpečí, protože je trochu dál od Ruska. Taková ironie osudu, že je ti skřeti dostali právě tady,“ posteskl si Slavek.

Tagy: