Emotivní loučení s Philipem: Charles nad vzkazy zadržoval slzy, našly se i dárky

Vzkazy pro prince Philipa

Charlese a Camillu dojaly vzkazy pro zesnulého prince Philipa (zdroj: AP)

Prince Charlese a jeho manželku Camillu dojaly tisíce květin i vzkazů a drobné dárky, kterými Britové uctili památku zesnulého prince Philipa. Byl mezi nimi i model Land Roveru, který vyprovodí Charlesova otce a manžela královny Alžběty II. na poslední cestě.

Emotivní snímky zveřejnil na Instagramu a dalších sociálních sítích Clarence House, jak se nazývá sídlo prince Charlese a jeho druhé manželky Camilly. Dvojici dojala záplava květin a vzkazů, které Britové nosili k Buckinghamskému paláci a hradu Windsor, kde Philip minulý týden zemřel. Záběry manželů se slzami v očích pak zveřejnily světové agentury.

„V zahradách u Marlborough House zhlédli princ z Walesu a vévodkyně z Cornwallu výběr květin, které veřejnost zanechala ve vzpomínce na vévodu z Edinburghu. Během období národního smutku byly květiny a kondolence přemístěny z prostor před Buckinghamským palácem a z královských parků do soukromých zahrad,“ uvedli zástupci Clarence House.

Zároveň vyzvali, aby Britové uctili Philipovu památku také příspěvkem na charitu, a upozornili, že lidé mohou psát své vzkazy i do on-line kondolenční knihy.

Našemu neopěvovanému hrdinovi

„Princ Philip. Statečný a hrdinný muž. Odešel, ale nebude zapomenut,“ píše se v jedné kondolenci, kterou si Charles s Camillou v zahradě četli. „Našemu neopěvovanému hrdinovi princi Philipovi, 65 let služby, 73 let manželství s naší milovanou královnou. Děkujeme,“ stojí v dalším psaní. „Vaše vzpomínka nikdy nevybledne,“ ujišťuje jiný vzkaz.

A lidé nedávali vděčnost a lásku k zesnulému vévodovi najevo jen písemně. Děti mu nakreslily desítky obrázků a našly se i malé dárky. Třeba zmenšenina loveckého auta podobného tomu, které poveze princovo tělo na jeho pohřbu. „Až zemřu, stačí mě strčit do zadní části Land Roveru a odvézt mě do Windsoru,“ přál si totiž Philip. A tak tomu taky bude.

Tagy: