Exploze v Aši: Muž měl odpálit výbušninu na policejním autě. Skončil ve vazbě

Čtyřicetiletý muž měl ve čtvrtek na parkovišti v Aši odpálit podomácku vyrobenou výbušninu připevněnou na jednom z policejních aut.

Policisté v Karlovarském kraji se zabývají závažným případem. Čtyřicetiletý muž měl ve čtvrtek na parkovišti v Aši odpálit podomácku vyrobenou výbušninu připevněnou na jednom z policejních aut. Exploze poškodila kapotu vozu, čelní sklo i motor. V autě naštěstí nikdo neseděl. Díky rychlému zásahu hasičů se požár nerozšířil na další vozy. Policisté zadrželi podezřelého asi hodinu po výbuchu. Muž je nyní ve vazbě.

„Chebští kriminalisté ještě tentýž den zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinů obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby,“ uvedla policie na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily krvavé rvačky v Praze: Útočníci do muže bodali ostrou lahví, policie našla drogy

K incidentu došlo ve čtvrtek dopoledne. Muž měl na parkovišti přistoupit k jednomu ze služebních vozidel a pod kapotu umístit podomácku vyrobenou výbušninu. Tu prý následně zapálil a z místa utekl. Po několika vteřinách nastala detonace.

„Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo i palubní desku. Zároveň došlo k poškození pravých předních dveří u zaparkovaného služebního vozidla kolegů ze sousedního Německa. Hasiči po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru,“ dodala policie, která podezřelého zadržela zhruba hodinu od výbuchu.

Muž strážcům zákona řekl, že jedním z důvodů, proč služební vozidlo poškodil, jsou osobní problémy, které v současné době řeší. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Tagy: