Falkensteiner – jedna značka, nekonečné možnosti dovolené

Tušíte, proč nás suchozemce to tak silně táhne k moři? Proč je nám tam dobře? Jedním z těch zásadních důvodů, který si většina lidí vůbec neuvědomuje, je, že se nám tam mnohem lépe dýchá. Ale tím benefity pobytu u moře ani zdaleka nekončí.

Chorvatsko je v tomto směru zemí zaslíbenou. Na jeho pobřeží nenajdeme prakticky žádný průmysl, který by znečišťoval vzduch či moře, takže nabízí mnoho krásných čistých pláží i vzduch prosycený vysokým množství jódu, což je klíčový prvek pro zdraví štítné žlázy a náš správně fungující metabolismus. A to je i důvod, proč většina lidí u moře při delším pobytu zhubne. Není to jen zdravějším jídelníčkem plným zeleniny a ryb, ale i tím, že u moře díky jódu lépe spalujeme tuky a tím ztrácíme kila navíc.

Mořský vzduch nám ale prospívá i v dalších oblastech. Jeho vysoká vlhkost, udržuje správnou hydrataci kůže a sliznic a obsah negativních iontů, které dokáží na sebe navázat prachové částice a alergeny, výrazně zlepšuje jeho kvalitu. Proto se nám u moře lépe dýchá a je vhodný pro léčbu všech onemocnění dýchacích cest, zejména u dětí.

Pobyt u moře a inhalace mořského vzduchu má také pozitivní vliv na naši psychiku. Mořský vzduch nás uklidňuje, snižuje stres a napětí, což se zpětně odráží na naší na celkové pohodě a zdraví.

Celý den u moře na čerstvém vzduchu

Pokud si chcete pobyt u moře užít opravdu se všemi výhodami, je ideální zvolit ubytování v kempu a být tak na zdravém ovzduší prakticky celý den. Říkáte si, že spaní v nepodlém malém stanu jste si v mládí užili víc než dost? Pak vězte, že strávit svou dovolenou můžete při úplně jiném stylu kempování. Důkazem, že to tak skutečně může být je pětihvězdičkový kemp v Dalmácii Falkensteiner Premium Camping Zadar. Kdo by se nechtěl probudit uprostřed borového lesa v prvotřídním stanu s veškerým příslušenstvím se snídaní pod širým nebem, nebo strávit líné odpoledne se sklenkou vína na terase? Tento luxusní kemp najdete v borovém lese u 17 km dlouhé pláže Borik, jen kousek od centra Zadaru. Falkensteiner Premium Camping Zadar je jedním z kempů, které získaly ocenění „Nejlepší kempy Chorvatska“ „Nejlepší kemp ADAC“ a ACSI Award“. Nabízí ubytování v dokonale vybavených chatkách s terasou, obývacím pokojem s kuchyní, koupelnou a ložnicemi. Všem hostům je k dispozici i skvělá restaurace a soukromá pláž.

Jestli trávíte dovolenou raději ve style All-inclusive, máme tady rodinný hotel Falkensteiner Club Funimation Borik. Tay se ponoříte do světa navrženého tak, aby dětem i dospělým poskytl nádherný čas. Je to místo okouzlující středomořské atmosféry, prostorným vodním světem a úžasným koupalištěm. Četné nabídky a programové aktivity pro děti všech věkových kategorií slibují skvělé zážitky a nezapomenutelnou dovolenou! Vyzkoušejte různé sporty, zúčastněte se workshopů a tematických víkendů, objevte obrovský krytý a venkovní bazén s tobogánem nebo se zúčastněte animace v barevném Falky Landu.

Ostrov nebo poloostrov?

A co tak dovolená na půvabném ostrově Krkp Falkensteiner Hotel Park Punat, . Ten se nachází v centru Kvarnerského zálivu a patří k nejoblíbenějších prázdninovým destinacím. Kdysi býval jediným ostrovem z 1 185 ostrovů v Chorvatsku, na který vedl most. Vyniká mírným středomořským klimatem, příznivou geografickou polohou a rozmanitými přírodními a historickými krásami. Ostrov Krk je také nazýván ostrovem modrých vlajek, které tu hrdě vlají na zdejšími plážemi jako důkaz čistoty moře a pobřeží. Na pobřeží delším než 200 kilometrů je jich tu k dispozici více než 100 - od písčitých, oblázkových až po skalnaté s betonovými moly.  Ve Falkensteiner Hotel Park Punat si můžete dopřát sladkou zahálku u bazénu, užívat si relaxační procedury nebo si vybrat akčnější dovolenou – idylické výlety na kole do okolní přírody, plachtění, potápění či noční rybolov. V hotelu vám rádi zprostředkují i gastronomické výlety po ostrovních vinicích a olivových hájích. Podobně vysoký standard služeb nabízí i další hotel ze skupiny Falkensteiner Hotels & Residences.

Resort Punta Skala je zelenou oázou klidu a ideálním místem pro ty, kteří si chtějí užít klid soukromých pláží, exkluzivní SPA, nejmodernější fitness i zážitky šité na míru. Resort Punta Skala se nachází na chráněném poloostrově, obklopené mořem a písečnými plážemi. Dokonalý prostor pro relaxaci a dovolenou najdete ve stylovém Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, luxusním Falkensteiner Family Hotel Diadora, prostorných Falkensteiner Residences Senia nebo Falkensteiner Luxury Villas Punta Skala. Tak co, už máte vybráno?

Tagy: