Na Rallye Dakar jsem plně připravená, říká zpěvačka Lounová. Gott byl pro ni múzou

Zpěvačka a automobilová závodnice Olga Lounová.

INTERVIEW 22.12.2021

Zpěvačka Olga Lounová nemá o koníčky nouzi. Kromě akrobacie na šálách či pole dance se věnuje také automobilovému závodění. Za pár dnů odlétá do Saudské Arábie, kde ji čeká jeden z nejnáročnějších závodů světa, Rallye Dakar. Mimo to však nezapomíná ani na kariéru zpěvačky. V pořadu Interview na CNN Prima NEWS pak zavzpomínala i na svou spolupráci s mistrem Karlem Gottem.

K motorismu přišla Lounová před více než 10 lety. „Závodit jsem si vždycky přála, ale jelikož pocházím z rodiny, která peníze neměla, tak jsem o této cestě ani neuvažovala a rozhodla se radši věnovat umění,“ uvedla Lounová s tím, že právě herectví ji k závodění před lety přivedlo.

„Díky filmu Tacho jsem poznala prostředí závodů rallye a seznámila se s týmem Jaromíra Tomašíka. Ten mě poté vzal na takový sranda závod a následný rok jsme jezdili v brutální káře,“ popsala své začátky v automobilovém závodění.

„Se závoděním jsem začala, když mi bylo asi 28 let. Dalo mi zabrat, než jsem se všechno naučila a hlavně to zautomatizovala. Na závodech jsem byla takový samorost. Naštěstí jsem měla vždy kolem sebe skvělý tým,“ doplnila Lounová.

Za několik dní zamíří do Saudské Arábie, kde ji čeká legendární závod Rallye Dakar. Ten pojede jako navigátorka. Role pilota se ujme Martin Čábel. „Je to obrovská výzva. Absolutně asi nevím, do čeho jsem to vlezla,“ řekla s humorem Lounová. Na závod svých snů se přitom připravuje už od března. Kromě pravidelného cvičení chodí také do sauny a podstupuje fyzioterapie.

Připravuje se také psychicky. „Jsem holka z vesnice, takže se špíny nebojím. Navíc hodně cestuji a zažila jsem hodně extrémů,“ uvedla Lounová. „Nebojím se ani únavy. Mám tuhý kořínek a myslím si, že jsem na závod připravená,“ doplnila.

Gott byl pro mě takovou múzou

Lounová se řadí také mezi úspěšné české zpěvačky, avšak v posledních měsících svou kariéru trochu upozadila. Důvodem je epidemická situace. „Z 37 koncertů se jich 32 zrušilo, takže jsem se mohla plně soustředit na přípravy k Dakaru,“ vysvětlila hudebnice, mezi jejíž hity patří třeba Jsem optimista či Láska v housce, kterou nazpívala s Xindlem X.

Na svém kontě má také duet s legendárním zpěvákem Karlem Gottem. Text k jejich písni Dál za obzor Olga napsala sama. „Píseň jsem napsala poté, co za mnou přišel po jednom mém koncertu a pochválil mi moji show. Že prý tady dlouho nic takového neviděl a zda bych neměla nějakou šuplíkovku, že by ji se mnou rád nazpíval,“ prozradila zpěvačka s tím, že následující týdny strávila psaním písní.

„Napsala jsem jich asi sedm, protože jsem měla hrozný strach z toho, že se mu nebudou líbit. Ale on si nakonec vybral tu první a ostatní ani neslyšel. Karel Gott byl v určité době pro mě takovou múzou,“ souhlasila. „Spolupráce s ním byla pro mě maximálně inspirativní,“ uzavřela Lounová.

Tagy: