Hádka v 360°: Berete peníze za nic, nařkla Gregorová Davida. Vy škodíte, opáčil europoslanec

Europoslanci Markéta Gregorová a Ivan David

360° 6.10.2023

V Evropském parlamentu hájím zájmy českých občanů a nikoliv sdružení Evropské unie, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS europoslanec Ivan David (SPD). Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) ho ale nařkla, že nedělá nic a jen bere peníze. Podle ní by měl složit mandát. Na to jí David opáčil, že ona jen „jako vždycky škodí“.

Spor o veto v Evropské unii se zvrhl ve vzájemné osočování europoslanců Markéty Gregorové a Ivana Davida. „Piráti se pokládají za občany Evropské unie, zatímco já se pokládám za občana České republiky, čili mám na mysli zájmy České republiky a nikoliv tohoto sdružení Evropské unie, které jaksi nerespektuje to, že občané v různých zemích mají různé zájmy, které plynou z jejich historické zkušenosti, hospodářství a podobně,“ řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS David.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nerudová ocenila Pavlův projev. Jen se odškrtla prestižní příležitost, míní politolog

Gregorová připomněla zakládací smlouvy EU. V nich se píše, že poslanci Evropského parlamentu mají hájit zájmy evropských občanů. „Vůbec nerozumím tomu, proč nesložíte mandát europoslance. Co tam přesně děláte? Chápu, neděláte nic. Já jsem se dívala na váš výpis práce a nemáte tam vůbec žádné legislativy, na kterých byste pracoval. Jenom berete peníze za nic,“ vytkla Davidovi Gregorová.

Podle Davida ale Gregorová jednala jako vždy. „Jestliže to, že vytrvale škodíte, pokládáte za práci, tak je mi to líto. Snažím se především informovat občany v České republice o tom, co se reálně v Evropské unii děje, bez nějakého přikrášlování, nekonečných slibů a báchorek o tom, jak jdeme správným směrem,“ sdělil David.

To pobavilo europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL). „Vždycky se směju, když poslanci místo toho, aby dělali poslance, tak dělají zpravodaje z Evropské unie. To pan David mohl jít pracovat do ČTK nebo do České televize a udělal by stejnou práci,“ řekl Zdechovský.

Tagy: