Helma závodníka Mičánka byla vydražena za neuvěřitelnou sumu. Výtěžek putuje do Klokánku

Přilba automobilového závodníka Jiřího Mičánka byla vydražena za neuvěřitelnou částku.

Dražba helmy závodníka Jiřího Mičánka

Lehce přes dva a půl milionu korun vynesla dražba přilby automobilového závodníka Jiřího Mičánka. Čtyřnásobný mistr České republiky v závodech na okruzích a majitel závodního týmu získané peníze věnoval na dobročinné účely. Konkrétně na vybavení dětského centra ohrožených dětí v Brně.

Brněnský klokánek začal nový rok s naplněnou kapacitou. Dočasný domov v něm našlo dvacet dětí a ani jeden z těchto příběhů není nijak veselý. Všechny mají podobného jmenovatele – násilí, týrání nebo zneužívání.

ČTĚTE TAKÉ: Na léčbu, pomůcky a lepší život. Zakladatelé sbírek jsou dojatí. Komu vaše štědrost pomohla?

„V současné době naše klientela jsou převážně děti školou povinné, první i druhý stupeň,“ sdělila CNN Prima NEWS ředitelka FOD Klokánku Brno Marcela Bublová.

Do nového roku vstoupil brněnský Klokánek s prázdnou kapsou. Třeba v areálu rekonstruované zahrady chybí peníze na zastřešení před sluníčkem. V jednotlivých bytech pak pomalu dosluhuje nábytek i další vybavení.

Osud dětí v Klokánku nebyl lhostejný čtyřnásobnému šampionovi v okruhových závodech a zároveň majiteli automobilového týmu Jiřímu Mičánkovi. Ten do dražby věnoval svou helmu, která se stala součástí jeho úspěšné závodní historie. „Je unikátní tím, že je karbonová a je to aktuální model, který jezdci používají ve formuli 1. Navíc má můj osobní design, který navazuje na nějakou historii,“ vysvětlil závodník.

Dražba na slavnostním večeru k ukončení sezony začínala na jedné koruně, a nakonec se zastavila na částce, která snad všechny přítomné překvapila – dva miliony a 615 tisíc korun.

„Bylo několik momentů, kdy se mi opravdu zastavilo srdce a přemýšlela jsem, jestli se mi to nezdá. Vnímám to jako velké gesto důvěry v naši práci, kterého si nesmírně vážím,“ uvedla se slzami v očích ředitelka Klokánku.

Bez podobných darů se podobná dětská centra neobejdou, příspěvky od státu totiž pokryjí jen část nákladů na jejich provoz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dobročinnost mezi lidmi. Divačka CNN Prima NEWS darovala jídlo rodině pana Petera, který čeká už rok na svůj důchod

Tagy: