Hvězda ze seriálu Peaky Blinders zemřela po propuštění z nemocnice. Rodina viní doktory

Rodina zesnulého britského herce Tobyho Kirkupa má podezření, že má na jeho smrti podíl personál nemocnice v Huddersfieldu. 48letý herec ze známého britského seriálu Peaky Blinders totiž zemřel ve stejný den, kdy ho doktoři poslali domů. Rodina proto požádala o řádné prošetření celého případu.

Toby Kirkup na konci srpna minulého roku navštívil nemocnici v anglickém Huddersfieldu. Tehdy si stěžoval na bolesti na hrudi a brnění rukou. Doktoři mu však diagnostikovali gastritidu (zánět žaludku) a poslali ho domů.

Ve svém domě v Linthwaite se ale jeho stav ještě tentýž den zhoršil. Herec ze známého britského seriálu Peaky Blinders začal zvracet a o několik hodin později se mu zastavilo srdce. Kolaps nepřežil, informoval Daily Mail.

Přestože koroneři konstatovali, že příčinou smrti byl nezdravý životní styl spojený s alkoholem a drogami, rodina přesto požádala o prošetření možného pochybení lékařů v nemocnici.

Kirkup byl absolventem univerzity v Huddersfieldu. Kromě herectví se věnoval i spisovatelské a divadelní činnosti. Rovněž působil jako moderátor.

V kultovní sérii Peaky Blinders z dílny BBC ztvárnil vedlejší postavu policejního seržanta. Dramatický seriál, který pojednává o organizovaném zločinu v Birminghamu během 20. let 20. století, má zatím pět sérií. Vysílání šesté a závěrečné série očekávají fanoušci začátkem roku 2022.

Tagy: