Tragická zpráva z Řecka: Zmizelá Polka je mrtvá. Zveřejnili mrazivé záběry po vraždě

Okolí městečka Tigaki, kde bylo tělo Polky nalezeno

Vražda Polky na Kosu

V pytli na odpadky bylo nalezeno tělo Polky Anastazji Rubińské, která v uplynulých dnech beze stopy zmizela na řeckém ostrově Kos. Sedmadvacetiletá žena odjela do dovolenkového ráje na brigádu do hotelu, před týdnem však beze stopy zmizela. Pátrala po ní policie, dobrovolníci i její matka. V neděli kolem 19. hodiny nakonec nalezli její nahé tělo na opuštěném místě. Stopy vedou k 32letému muži z Bangladéše, který byl nejprve zadržen pro podezření z únosu, později byl obviněn ze znásilnění a vraždy.

„V souvislosti s vraždou 27leté Polky v Řecku jsem nařídil zahájení vyšetřování. Případem se bude zabývat Krajské státní zastupitelství ve Vratislavi. Prokuratura okamžitě požádá řecké vyšetřovatele o předání důkazů,“ napsal v neděli večer polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro na Twitteru.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matka šla na party, dcerka po šesti dnech zemřela hlady. Slova babičky trhají srdce

Zprvu nebylo jasné, zda nalezené nahé tělo patří Anastazje. Oficiální zdroje nález s pátráním po Polce nespojovaly, brzy však o totožnosti oběti nebylo pochyb, jak potvrdila policie i Anastazjina rodina. „Je pro mě těžké to napsat... Ale odpočívej v pokoji, sestro. Buď požehnaná a buď si jistá, že spravedlnosti bude učiněno zadost,“ napsal na Facebooku její bratr Adrian.

Pravděpodobnou příčinou smrti bylo podle řecké televizní stanice ERT News udušení. „Na první pohled neměla žádná další zranění. Není jasné, zda ji pachatel uškrtil rukama, nebo k tomu použil nějaký předmět,“ cituje řecké zdroje web natemat.pl. Tělo byla nalezeno v černém pytli na odpadky překrytém větvemi zhruba kilometr od domu 32letého podezřelého. Toho již dříve policie zadržela pro podezření z únosu mladé Polky, připomíná web i.pl.

Vlasy, krev i telefon bez SIM

Anastazja byla naposledy viděna v pondělí 12. června v hotelu v Marmari, kde pracovala. Ten den měla volno a chtěla si zajít s přáteli na skleničku. Její přítel byl v práci. Anastazja ho kontaktovala pozdě večer. Tvrdila, že ji domů sveze kamarád na motorce, ale o hodinu později mu sdělila místo, kde se nachází, a doufala, že ji přítel vyzvedne. Když však dorazil, Anastazja na místě nebyla, líčí web Fakt.pl.

Začalo horečnaté pátrání. Vyšetřování se ujalo oddělení vražd, policisté brzy nato zadrželi 32letého občana Bangladéše, který byl nejprve podezřelý z únosu. Vyšetřovatelé na jeho těle nalezli několik škrábanců po zápase – on však tvrdil, že si je způsobil při dopravní nehodě, uvádí web rmz.news.

Vyšetřovatelé zanedlouho našli Anastazjin telefon bez SIM karty v opuštěné budově poblíž bydliště podezřelého. V jeho domě našli DNA dívky – její světlé vlasy a košili se skvrnou od krve.

Řecká stanice TV Mega zveřejnila záznam z bezpečnostních kamer, který má ukazovat Bangladéšana dva dny po zmizení mladé ženy. Nejdříve je vidět, jak jede na kole do obchodu, následně se uvnitř o něčem baví s prodavačem. Podle televize žádal o vydání peněz, které mu měly přijít z Kuvajtu. Následně si chtěl zakoupit letenku, což se mu ale v danou chvíli nepovedlo.

Muž se přiznal, že Polka v jeho domě byla a údajně spolu měli sex. Popíral však, že by ji připravil o život. Jeho chování však bylo vyšetřovatelům podezřelé. Našli u něj například narychlo zakoupenou letenku do Itálie. „Podezřelý vysvětloval, že chtěl letět za svou sestrou, která je těhotná. Jeho příbuzní ani spolubydlící však o ničem nevěděli,“ uvedl s odkazem na jeho slova při výslechu řecký novinář Panagiotis Zouzounis pro deník Fakt.

Cizinec nyní vedle únosu čelí obvinění ze znásilnění a vraždy 27leté dívky.

Tagy: