Hřib ve slávistickém dresu natočil „remake“ Rakušanova videa z šatny. Nejde o trolení, píše

Zdeněk Hřib (Piráti parodující video Víta Rakušana (STAN)

Hřib paroduje Rakušanovo video

Pražský náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) v souvislosti s propagací inovačního maratonu „Nakopni Prahu“ parodoval diskutované video ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) ze sportovní šatny. Napsal však, že se nejedná o žádné trolení pirátského koaličního partnera. Své video nazval jako „remake“.

„Musíme dát lidem vědět, že se mohou také zapojit do rozvoje Prahy a že jejich dobré nápady podpoříme,“ říká ve videu Hřib oblečený do slávistického dresu, na kterém je logo fotbalového klubu přelepené logem PID, takže připomíná nový design pražské MHD, o projektu připomínající soutěž na způsob hackathonu, která je určena pro dvou až čtyřčlenné skupiny lidí.

ČTĚTE TAKÉ: Kdo bude navrhovat nového eurokomisaře? Postavte se k tomu férově, vyzval Lipavský STAN

„No a řeks jim to?,“ ptá se náměstka pro dopravu jeho kolega, čímž jasně naráží na video předsedy STAN. „Komu?“ ptal se Hřib. „No lidem, že se mohou zapojit už do pátého ročníku inovačního maratonu Nakopni Prahu,“ reagoval muž. „No řeknu jim to,“ dodal pirátský politik.

Na sociálních sítích vzbudil okamžitě rozruch. „Krásné. Právě se do soutěže ‚Ano, vytrollíme Rakušana‘ zapojila Pirátská strana. Od této chvíle bojují ostatní týmy už jen o druhé místo,“ napsal někdejší pirátský politik Ondřej Dostál. „To není trollení, to je remake,“ reagoval Hřib.

Jiným uživatelům zase vadilo zneužití slávistických dresů. „Z těch sešívanejch dresů se mi chce zvracet,“ napsal jeden z nich. „To jsou dresy PID,“ reagoval náměstek.

Hřib parodoval video předsedy koaličních Starostů a nezávislých a vicepremiéra, ve kterém Rakušan stylizovaný do hráče volejbalu uvedl, že dost bylo kompromisů a opřel se do premiéra Petra Fialy (ODS). Video bylo pozvánkou na debaty „bez cenzury“, se kterými už několik týdnů objíždí republiku.

Tagy: