Hrozil bombami v nemocnicích, obchodech či poštách. Policisté ho dopadli v zahraničí

Anonym

Anonym už má jméno a je za mřížemi

Brněnští kriminalisté zadrželi 37letého anonyma, který během několika srpnových dní sedmnáctkrát oznámil uložení bomby. Svými poplašnými zprávami znepříjemňoval život desítkám tisíc lidí v nemocnicích, domovech důchodců, obchodech, na poště i v dopravních prostředcích po celém Česku. Recidivistu dopadli v zahraničí a převezli zpět do republiky. Nyní mu hrozí pět let za mřížemi.

Kriminalisté zjistili, že 37letý muž pobýval v zahraničí. Na základě Evropského zatýkacího rozkazu byl zatčen na hranicích mezi Francií a Švýcarskem a koncem listopadu transportován zpět do Česka.

„Podle všech indicií má na svědomí sedmnáct poplašných telefonátů do různých institucí. V srpnu tak znepříjemnil život desítkám tisíc lidí v dopravních prostředcích, obchodech, na poštách i v nemocnicích. Zaměstnal stovky příslušníků integrovaného záchranného systému,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Svými anonymními hovory s výhružnými zprávami zaměstnával recidivista policisty už od devadesátých let. U výslechu nevypovídal, na rozsudek si počká ve vazbě. Za šíření poplašné zprávy mu hrozí až pět let za mřížemi.

Tagy: