Hrůzné záběry z Prahy: Mladík zatáhl bezvládnou dívku do křoví. Pokusil se ji znásilnit

Pokus o znásilnění v Praze

Policisté pátrají po svědkyních pokusu o znásilnění

Policisté pátrají po svědkyních pokusu o znásilnění. Jeho obětí se stala mladistvá dívka. V hudebním klubu se silně opila a jejího bezvládného stavu pak využil osmnáctiletý mladík. Toho už policie zadržela.

I když dívce ještě nebylo ani osmnáct, hodně to přehnala s alkoholem. Byla tak opilá, že sama nemohla ani chodit. V tu chvíli se měla u hudebního klubu na pražském náměstí Republiky seznámit s čerstvě plnoletým mladíkem, který jí nabídl, že ji vezme ven na čerstvý vzduch.

„Vzal ji do náruče a odnesl ji na lavičky, kde s ní asi 10 až 15 minut manipuloval,“ popsal kriminalista Marek Danko. Chování mladíka si všimly dvě ženy a právě jejich výpovědi policisté potřebují ke zdárnému vyřešení celého případu.

Zatím totiž muži zákona neví, co se na lavičce mezi mladíkem a opilou dívkou odehrálo. Poté, co mladíka vyrušily svědkyně, vzal dívku znovu do náručí a odnesl ji do nedalekého keře, kde se ji podle policie pokusil znásilnit.

„Tohoto jednání si povšiml náhodný svědek události, kterému bylo divné, že tam muž nese dívku v mrtvolném stavu. Potom, co spatřil muže, jak se nahýbá nad dívku, ihned zavolal na 158 a zároveň s tím konfrontoval muže, co tam dělá s tou dívkou,“ doplnil Danko.

Mladík měl svědka prosit, ať o jeho činu nikomu neříká. Když to nezabralo, z místa rychle utekl. K cíli dovedla kriminalisty dvouměsíční práce. „Zadržení proběhlo bleskurychle. Pachatel se nezmohl na žádný odpor,“ uvedl kriminalista.

Muži teď hrozí až deset let vězení. „Osmnáctiletý cizinec je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu znásilnění,“ dodal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Tagy: