Hrůzný masakr. Z pětičlenné rodiny žije jen 13letá dívka, ostatní zabili ruští vojáci

Při útěku z Kyjeva mu vojáci zastřelili rodiče a sestru Polinu. Pětiletý Semjon boj o život v nemocnici prohrál. Jedinou přeživší je druhá sestra Sofie.

Válka na Ukrajině 4.3.2022

Lidi po celém světě zasáhl příběh pětičlenné rodiny, která se snažila utéct z hlavního města Ukrajiny. Při snaze dostat se z Kyjeva do bezpečí však ruští vojáci zastřelili rodiče a desetiletou Polinu. Vážně zranili také pětiletého Semjona a nejstarší sestru Sofii. Oba skončili v nemocnice, aniž by věděli, že jsou jedinými přeživšími krutého ostřelování. Nyní Sofie o život bojuje sama, její bratr ve středu zemřel.

Osud pětičlenné rodiny má stále tragičtější konec. V pondělí 28. února se rodiče Anton a Světlana se třemi dětmi snažili utéct z hlavního města Ukrajiny, kde žili. Při cestě autem z Kyjeva po nich však začali střílet ruští vojáci.

Ostřelování si vyžádalo tři životy: rodičů a desetileté Poliny. Snímek dívky s růžovými melíry a úsměvem na tváří náhle zaplavil sociální sítě. Lidé nechápou kruté jednání ruských vojáků. Dívenka podle dostupných informací chodila do čtvrté třídy ve škole v Kyjevě.

Její dva sourozenci, pětiletý Semjon a třináctiletá Sofie, byli během útoku vážně zraněni a skončili v nemocnici. Ani jeden z nich netušil, že jsou jedinými přeživšími. Následně se objevil snímek chlapce, na kterém leží připojený na ventilátoru a u jeho lůžka sedí žena. Není jasné, zda se jedná o zdravotní sestru nebo někoho z blízkých jeho rodiny.

Ve středu však jeden z příbuzných sdělil webu Telegraph smutnou zprávu: malý chlapec svůj boj o život v dětské nemocnici v Okhmatdytu nezvládl. O život tak stále bojuje pouze třináctiletá Sofie, která údajně zůstává v bezvědomí v kritickém stavu v nemocnici.

Za devět dní války na Ukrajině měli ruští vojáci zavraždit již stovky civilistů, mezi nimi i desítky dětí, uvádí web The Sun. Příběhy řady z nich nyní zveřejňují lidé na sociálních sítích. Jedná se i o případ šestileté dívenky, která podle informací reportérů agentury AP se svou rodinou v Mariupolu nakupovala v supermarketu, když začalo ostřelování.

Střela dívenku zranila, záchranáři ji dopravili do nejbližší nemocnice. Ze sanitky ji převezli přímo na sál, kde se tým lékařů a sester snažil dívenku udržet při životě. „Ukažte to Putinovi. Oči tohoto dítěte a plačící lékaře,“ oznámil jeden z lékařů přímo běheme pokusu o její záchranu do kamery. I přes veškeré snahy však dívenka, která na sobě měla oblečení s jednorožci, zemřela.

Tagy: