Jak bude vypadat počasí o víkendu? Zataženo a občas déšť, v neděli až 22 °C

Déšť

Počasí 14.10.2022 7:08

V pátek i o víkendu budou denní teploty přesahovat hranici 15 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli by se teploty dokonce mohly vyšplhat až na 22 °C. Víkendové počasí však budou doprovázet občasné deště. Obloha bude většinu času zatažená.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy nás nesmí překvapit občasný déšť nebo mrholení. Zpočátku se vyskytnou ojediněle mlhy. Během dne pak bude převládat přechodně polojasné počasí a srážky se objeví jen ojediněle. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 13 až 17 °C.

V noci by pak mělo být zataženo až oblačno, na východě zpočátku i polojasno. Ojediněle bude mrholit, od západu v Čechách je třeba místy počítat s deštěm. Nejnižší teploty by měly být v rozmezí 12 až 8 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr k ránu zesílí.

Dnes bude zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo mrholení. Zpočátku ojediněle mlhy. Během dne přechodně až...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Thursday, October 13, 2022

V sobotu pak bude většinou zataženo, na velké části území bude občas pršet. Odpoledne a večer budou srážky od západu postupně ubývat a oblačnost se bude protrhávat. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 °C, na severozápadě Čech až 18 °C.

Výrazně oteplit by se pak mělo v neděli, kdy se teploty vyšplhají až na 22 °C. Počasí by mělo být oblačné až polojasné. Ojediněle se objeví slabý déšť nebo přeháňky.

Tagy: