Polévka za dvacku či zmrzlina za pět korun. Podívejte se, kde si levně pochutnáte

A na trnkovou zmrzlinu za pět korun vyražte do Milevska.

Levné obědy

Reportéři CNN Prima NEWS pokračovali v pátrání po restauracích a jídelnách, kde nám na oběd stačí stokoruna. A opět je inspirovaly tipy od čtenářů a diváků. Nyní zavítali na jídlo do hostince v Poličce na Svitavsku a na trnkovou zmrzlinu do Milevska.

V poličském hostinci u Mrštíků se přes poledne nezastaví. Majitelka Ludmila Zorníková zvládá provoz s jedinou další pomocnicí a jídla chystá sama. Ceny se zde pohybují kolem 95 korun.

Kromě hotovek je tu každý den v menu na výběr ze dvou jídel, obě jsou pod stovku a můžete si k nim dát i polévku za dvacet korun.

„Jsme dvě – já a paní majitelka, která je zároveň kuchařka v jedné osobě. Všechno je domácí, což vysvětluje to jídlo pod stovku. Lidi se sem vracejí a je pravda, že máme víc zákazníků z řad důchodců,“ sdělila štábu CNN Prima NEWS zaměstnankyně hostince Ludmila Marie Neumeisterová.

ČTĚTE TAKÉ: Změnit ceny potravin může i Babiš, řekl Kupka. Je jen řadový poslanec, oponoval Kolovratník

„Vaří skvěle a navíc jsou jídla cenově dostupná a příjemná. Když je vývar, je to vývar, není to žádná chemie,“ zhodnotil jeden z místních.

A spokojený je i starosta Poličky Jaroslav Martinů (ODS): „Miluška je velice skromná, pracovitá. Dělá asi pět profesí v jedné osobě. To je samozřejmě základ toho, aby hostinec mohl být tak laciný, jak je,“ uvedl.

Další místa, kde se můžete levně najíst:

A levně se můžete nejenom naobědvat, ale i si zamlsat. V Milevsku seženete například kopeček trnkové domácí zmrzliny za pouhých pět korun.

„Tahle zmrzlina může být tak levná kvůli tomu, že surovinu, to znamená ty trnky, natrhám vlastníma rukama někde na kopci nad městem. U jiných zmrzlin je ta cena samozřejmě jiná,“ vysvětlil výrobce a prodejce místní zmrzliny Josef Kortan.

Z dalších levnějších a zároveň méně tradičních pan Kortan nabízí třeba ještě mrkvovou a makovou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Holandský řízek za 49 korun, halušky za 52. Podívejte se, kde se můžete levně najíst

Tagy: