Trpasličí kráva měří jen půl metru. Tisíce lidí kvůli ní porušují covidová opatření

Kráva Rani měří jen 51 centimetrů.

Tisíce lidí v Bangladéši porušují koronavirová opatření, jen aby spatřili novou atrakci. Tou je malá kravička, za kterou lidé přijíždějí ze všech koutů země. Její majitel tvrdí, že je nejmenší na světě.

Malá kravička nese jméno Rani, což v překladu znamená královna. „Je to plemeno boxer bhutti. Je vysoká 51 centimetrů, na délku má 66 centimetrů a váží 26 kilo,“ uvedl manažer farmy Shikor Agro Hasan Howlader, kde téměř dvouleté zvíře žije. Vzhledem k těmto mírám majitel krávy tvrdí, že je nejmenší na světe.

„Na internetu jsme našli, že nejmenší známá kráva žije v Indii a váží čtyřicet kilo. Ta naše však váží jen 26. Proto si myslíme, že je nejmenší. Napsali jsme do Guinnessovy knihy rekordů, sdělili nám, že to do devadesáti dní prošetří,“ pokračoval Howlader. Přestože není jisté, zda se jedná o nejmenší krávu na světě, získala si už obrovskou popularitu.

Na farmu, která je zhruba 30 kilometrů jihozápadně od hlavního města Bangladéše – Dháky, se za malou krávou přijelo během pár dní podívat přes patnáct tisíc lidí. Kromě těch, kteří se chtějí se zvířetem vyfotit pak na místo vyrážejí i média. „Je to zvláštní kráva. Nikdy jsem v životě nic podobného neviděla, nikdy,“ uvedla Rina Begumová, která se na Rani také přijela podívat.

Kromě míry se však malá „královna“ od ostatních krav na farmě nijak neliší. Dvakrát denně ji krmí a mezi svými většími příbuznými je oblíbená. Přesto se jí ovšem dostává lepší péče. Má vlastní přístřešek, ve kterém má větrák, aby jí nebylo horko. Howlader ji také každý den myje. Malé zvířátko prý miluje, když je všude čisto. O Rani je pak velký zájem, majitel již dostal několik nabídek k prodeji. To však neplánuje.

Tagy: