Krutý osud hasiče přivolaného k požáru. Až na místě zjistil, že mu uhořelo 10 členů rodiny

Hořící dům

Tragédie, která dojímá celou Ameriku. Dobrovolný hasič byl povolán spolu s kolegy k požáru. Až na místě pak zjistil, že hoří dům jeho příbuzných, kam šly na návštěvu jeho dvě děti s vnoučaty. Dohromady přišel o 10 členů rodiny. A co je nejhorší, nemohl jim už pomoci.

Totální bezmoc. Když hasiči dorazili na místo požáru, byl už dům celý v plamenech. A dobrovolný hasič Harold Baker s hrůzou zjistil, že stojí před domem příbuzných. „Když jsme dorazili na místo, už tam všechno hořelo,“ uvedl.

V domě bylo tou dobou 14 lidí, deset z nich je po smrti – sedm dospělých a tři děti. Byli mezi nimi Haroldovův syn a dcera, tři vnoučata, švagr, švagrová a tchán. Nejmladšímu chlapci bylo pět let.

Baker si nejprve myslel, že míří k sousedům, kteří oheň nahlásili, až na místě pochopil, že jede hasit dům své rodiny. „Byly tam děti, i moje dvě děti, na návštěvě u tety a strýce, to jim patří ten dům.“

Jely si užívat mimo jiné do bazénu. Harold teď těžce nese, že jako dobrovolný hasič neváhá obětovat svůj život na záchranu ostatních, své rodině už ale nemohl pomoci. „Nemohl jsem se tam dostat, abych jim pomohl. S tím budu muset žít, že jsem je nezachránil,“ uzavřel.

Tagy: