Drama na Jindřichohradecku: Seniorka sjela autem do rybníka, život jí zachránil další řidič

V pondělí dopoledne sjela na Jindřichohradecku do rybníka sedmdesátiletá seniorka. Měla obrovské štěstí, že si toho všiml kolemjedoucí řidič, který ji z auta vyprostil. Informoval o tom Jindřichohradecký deník.

K nehodě došlo v pondělí v 10 hodin ráno. „Žena z dosud nezjištěných příčin přejela se svým vozidlem do protisměru, vyjela mimo komunikaci, kde sjela do rybníka Dolní přesecký,“ uvedla policejní mluvčí Věra Mžiková s tím, že příčiny nehody nejsou dosud známé a jsou předmětem dalšího šetření.

ČTĚTE TAKÉ: Zmatený senior v plzeňské nemocnici srazil ženu a odjel. Je mi 29 let, tvrdil

Ženu zachránil kolemjedoucí muž, který si všiml převrácené bílé Mazdy v jezeře. Bez váhání jí přispěchal na pomoc a z auta ji vytáhl. Zároveň přivolal složky integrovaného záchranného systému.

Auto vytahovali hasiči

Na místo dorazili i hasiči. „Když přijela třeboňská profi jednotka, byla již žena z auta venku. Odvezli ji zdravotníci zdravotní záchranné služby do nemocnice, popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů. Napsal o tom Jindřichohradecký deník.

K vytažení auta museli hasiči použít speciální jeřáb. „Mazda byla částečně ponořena do vody. Hasiči nezjistili žádný únik provozních kapalin, přesto kolem auta instalovali sorpční hady. Auto znovu stálo na silnici krátce před polednem. I po vytažení nebylo zjištěno znečištění vody v rybníce od vyteklých provozních látek,“ dodala mluvčí.

Tagy: