Opilý mladík v Plzni se vkradl do auta. Nezvládl řízení a zdemoloval vestibul supermarketu

Vchod zdemolovaného plzeňského supermarketu

Mladík v Plzni vjel s autem do supermarketu

Čtyřiadvacetiletý opilý mladík se v Plzni předváděl před kamarády, jenže při tom vjel autem přímo do vchodu supermarketu. A aby toho nebylo málo, z místa nehody ujel.

Na záběrech, které zveřejnila plzeňská policie, je možné vidět následky chování mladého řidiče. Ten měl využít momentu, kdy jeho kamarád – šofér vozidla – auto na chvíli opustil a sedl za volant.

Muž vjel osobním vozem přímo do supermarketu a úplně ho zdemoloval. Uvnitř v tu chvíli naštěstí nikdo nebyl. „Okamžitě po příjezdu jsem zjistil, že tam je velmi výrazně poškozený vestibul. V troskách byla dokonce nalezena registrační značka toho vozu,“ říkal pro CNN Prima NEWS pracovník bezpečnostní agentury, která na místo přijela jako první.

Podle informací CNN Prima NEWS opilý mladík nejprve kroužil kolem nedaleké čerpací stanice. Nezvládl ale manévr, dostal smyk a havaroval. Přitom se lehce zranili jeho dva spolucestující. Muž a žena.

„Po dopravní nehodě mladý muž z místa nehody ujel a vozidlo odstavil nedaleko supermarketu. Přivolaní policisté muže následně omezili na osobní svobodě a provedli u něj dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem, a to 0,7 promile,“ sdělila mluvčí Policie ČR Plzeňského kraje Veronika Hokrová.

Ve věci byla předběžně vyčíslena hmotná škoda, která dosahuje až 540 tisíc korun. Kromě toho, že bude muset muž pravděpodobně škodu zaplatit, mu ještě hrozí až 2 roky odnětí svobody za to, ze odjel od nehody a neoprávněně užíval cizí vozidlo.

Tagy: