Karlovarská kolonáda má problémy. Rekonstrukce stála 95 milionů, přesto bude v létě zavřená

Karlovarský festival se bude muset obejít bez slavné kolonády

Karlovarský festival bez slavné kolonády

Karlovarská Mlýnská kolonáda měla být toto léto ozdobou města a lákadlem přístupným široké veřejnosti. Uvažovalo se dokonce o střešní kavárně. Rekonstrukce historické budovy stála devadesát pět miliónů korun, jenže krátce po jejím dokončení se objevily závady, které nyní karlovarský magistrát reklamuje. Velkolepé plány se zatím odkládají.

Sůl na povrchu budovy nebo výtky týkající se úpravy dveří a oken je krátký výčet toho, co se podle magistrátu velkolepé rekonstrukci historické budovy v Karlových Varech nepovedlo. „Měly tam být repliky původních dveří, tudíž z kvalitního materiálu. Venkovní strana už je úplně zoxidovaná, na mnoha místech lak, barva, nebo lazura se už odlupují,“ komentoval Václav Benedikt, ředitel Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád.

Město nemá výhrady jen k interiérům. Problémy se objevily i na střechách, z nichž je jedinečný výhled na lázeňské centrum. Naposledy se z nich mohli návštěvníci Karlových Varů nerušeně kochat v devadesátých letech.

ČTĚTE TAKÉ: Exkluzivní rozhovor s Russellem Crowem. Slavný herec prozradil, kdy možná zavítá do Česka

„Pro širokou veřejnost jsou terasy v současné době uzavřené. Nám to udělalo čáru přes rozpočet, protože užívání této části budovy generuje finance a ty se měly zpět investovat do objektu,“ upřesnil náměstek karlovarské primátorky Martin Bursík (SPOLU).

Pracovníci správy kolonád nyní všechny nedodělky a problémová místa rekonstrukce sepisují. S dodavatelskou firmou jednají o nápravě. Ta upozorňuje, že část závad může být způsobena špatnou údržbou, o dalších výtkách s karlovarským magistrátem jedná. Terasy karlovarské Mlýnské kolonády by se veřejnosti mohly otevřít po letních prázdninách.

Tagy: