Kdo v Chomutově ukradl auto i s ročním chlapečkem? Policie našla hledaného svědka

Muž hledaný v souvislosti s případem krádeže auta s malým dítětem

Policie vypátrala muže, který by mohl objasnit středeční případ v Chomutově, kde zloděj ukradl auto i s ročním chlapečkem uvnitř. Hledaného muže se podařilo najít na základě výzvy v médiích. Více informací ale zatím policejní mluvčí nechtěla sdělit.

Do netradičního případu krádeže by mohl jasno vnést právě zmíněný muž bydlící na Teplicku. Policie po něm vyhlásila pátrání v pátek, v sobotu ráno už výzvu stáhla. Policejní mluvčí následně potvrdila, že se muže podařilo vypátrat.

Ve středu 12. ledna ráno ukradl neznámý pachatel v Chomutově auto, a to i s ročním děťátkem uvnitř. Vozidlo s chlapečkem se policistům po krátkém pátrání podařilo vypátrat. Dítě bylo zcela v pořádku předáno jeho matce.

„Zloděj využil toho, že (matka) nechala vozidlo nastartované, než odvedla staršího potomka do školky, a s jejím černým Volkswagenem Passat z místa odjel,“ doplnil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Následovaly rozsáhlé policejní manévry, které nakonec trvaly jen několik desítek minut. Ukradeného auta si totiž všimli náhodní kolemjdoucí, protože bylo odstavené a přitom mělo rozsvícená světla. Poté, co uvnitř našli chlapečka, okamžitě zavolali policii.

Policisté už dříve požádali řidiče, kteří ve středu od 6:45 do 7:20 projížděli chomutovskými ulicemi Vodních staveb, Školní, Karolíny Světlé a okolí, aby jim poskytli záznamy z kamer svých automobilů. Na případu dále pracují.

Tagy: