Kilowatthodina místo megawatthodiny? Jen PR trik vlády k ukonejšení obyvatel, míní Bžoch

Poslanec hnutí ANO a místopředseda Výboru pro evropské záležitosti Jaroslav Bžoch

K věci (913)

Vláda určila maximální cenu silové elektřiny na šest korun za kilowatthodinu a cenu plynu na tři koruny. Podle poslance za ANO Jaroslava Bžocha je skutečnost, že vláda používá kilowatthodinu místo megawatthodiny, jen PR trik, kterým se snaží ukonejšit obyvatele.

Vláda stanovila maximální ceny energií, za elektřinu 6 korun za kilowatthodinu a plyn 3 koruny. Poslanec Jaroslav Bžoch v pořadu K věci na CNN Prima NEWS uvedl, že jde o PR trik vlády. „Neužívá slovo megawatthodina, ale přišla ke kilowatthodině, kdy jsou částky v porovnání daleko nižší. Je to jen trik vlády, kterým se snaží ukonejšit obyvatele,“ sdělil Bžoch.

Zastropování cen energií podle něj přišlo pozdě a v porovnání s ostatními státy je na vysoké úrovni. „Ceny, které lidé zaplatí, budou stále vysoké. Domácnosti budou platit mnohem více, než platily doteď, a mohou spadnout do energetické chudoby,“ míní Bžoch. „Chceme se přiblížit tomu, co má například Slovensko, které má 1 500 korun za megawatthodinu, nebo Francie, kde je poměr ceny ještě nižší,“ podotkl Bžoch.

Více se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Tagy: