Korecký: Výrok Černochové o odchodu z OSN byl ženský emocionální úlet. Dříve koná, než myslí

Komentátor Mladé fronty DNES Miroslav Korecký

K VĚCI 30.10.2023

Ministryně obrany Jana Černochová (OSN) má sklony dříve konat než myslet, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Mladé fronty DNES Miroslav Korecký a dodal, že její slova ohledně vystoupení České republiky z OSN jsou tak trochu „ženský emocionální úlet“.

„Stydím se za OSN. Dle mého názoru nemá ČR v organizaci, která fandí teroristům a nerespektuje základní právo na sebeobranu, co pohledávat. Vystupme,“ vyzývala v sobotu večer ministryně obrany na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Černochová není ministryní ptáčků. Večer by si měla zamykat mobil do trezoru, říká Klempíř

Podle Koreckého je tento výrok ale naprosto „mimo tuto galaxii“, a souhlasí tak se slovy některých politiků o tom, že by někteří neměli mít v pozdním večeru po ruce mobil s přístupem na sociální sítě. „Večer bývají až příliš uvolnění a pak píšou hodně divoké statusy,“ upozornil komentátor.

Černochová má podle něj sklony dříve konat než myslet. „A ono zejména u ministryně obrany to nevypadá úplně dobře,“ poznamenal s tím, že Česko tak kandiduje na křeslo nestálého člena Rady bezpečnosti OSN. „Co si tam o nás asi pomyslí, když jeden z vrcholných představitelů státu říká, že to je nemravná organizace, ze které je potřeba vystoupit? Budeme tam úplně za šašky,“ nešetřil kritikou.

Že by však tato nešťastná slova nějak ohrozila pozici Černochové ve vládě, ale komentátor pochybuje: „Všichni to brali jako trošku ženský emocionální úlet, který skončí dnešním dnem či zítřkem,“ poznamenal.

Připomeňte si výrok, který během víkendu zveřejnila ministryně obrany Jana Černochová (ODS):

Tagy:
OSN pořady CNN Prima NEWS K věci Jana Černochová Miroslav Korecký politika