Smutek za zesnulého psychologa Ptáčka: Hovořilo z něj poznání, ne učebnice, oceňují lidé

Psycholog Radek Ptáček

Okolnosti úmrtí psychologa Ptáčka

Sociální sítě známého dětského psychologa Radka Ptáčka, kterého v úterý našla policie mrtvého, zahalil smutek. „Nikdy mě smrt známé osobnosti nevzala, až teď… Zbožňovala jsem ho. Jeho hlas, projev i názory,“ uvedla jedna z uživatelek na Facebooku pod jeho posledním příspěvkem. Upřímnou soustrast blízkým zesnulého vyjádřila i katedra psychologie Univerzity Karlovy a docent Tomáš Nikolai.

„Byl to odborník. Hovořilo z něj hluboké poznání, ne odříkávání učebnic. Uctivá poklona jeho památce,“ vyjádřila upřímnou soustrast uživatelka na sociální síti Facebook.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání. Uznávaný dětský psycholog Radek Ptáček byl nalezen mrtev

„Pamatuji si ho z vysoké školy jako silného a skvělého člověka,“ zavzpomínala v komentáři další. Psycholog byl nalezen mrtev v úterý odpoledne.

#citat #citatprodnesniden #psychologie #dusevnizdravi #pecujosebe #radekptacek

Posted by Radek Ptáček - oficiální on Monday, September 2, 2024

„Sdílíme hluboký smutek se všemi, kteří jej znali osobně, a vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině. Budete nám scházet, pane profesore,“ napsala na Facebooku společnost Život za zdí, která pomáhá lidem s neléčenými nebo špatně léčenými úzkostmi a depresemi.

V dubnu roku 2024 s ní Ptáček v rámci podcastu Hovory o duši nahrál rozhovor. Psycholog se v něm mimo jiné zmínil o vztahu mezi pacientem a lékařem. V rozhovoru vysvětlil, proč si lékaři obtížně říkají o psychologickou či psychiatrickou pomoc.

Prof. PhDr. et PhDr. Radek Ptáček, Ph.D. (48)

První profesor klinické psychologie, psychoterapeut, dlouho působil jako soudní znalec, poté soudce a znalce školil.
Jeho publikace dosáhly v domácí i světové odborné literatuře více než 3000 citací. Člen řady odborných společností a skupin.
V roce 2017 získal Cenu rektora Univerzity Karlovy.

Kondolence v úterý uveřejnil docent katedry psychologie Univerzity Karlovy Filozofické fakulty Tomáš Nikolai. „Včera jsme s Radkem měli mít setkání nad kávou, bylo mi divné, když nedorazil. Pana profesora jsem si za jeho veřejný boj proti fyzickým trestům u dětí vážil, vyjadřujeme upřímnou soustrast blízkým,“ sdělili prostřednictvím příspěvku na Facebooku.

Ptáček odjel v neděli odpoledne autem z domova do práce, za rodinou se však již nevrátil. Uznávaný expert, který se zabýval mimo jiné i forenzní psychologií, odeslal své ženě několik zpráv vyznívajících jako loučení.

Zprávu o nalezení těla CNN Prima NEWS potvrdil tiskový odbor Policie ČR. „Pátrání po pohřešovaném 48letém muži má bohužel smutný konec. Muž byl dnes odpoledne nalezen v Praze, bohužel bez známek života,“ informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Matka Červové zemřela po konfliktu s cyklistou. Na každou s*ini se vaří voda, řekla modelka

Tagy: