Manželé Podolští navštívili Belmonda u něj doma. Jeho úsměv byl nádherný, říkají

Herec Jean-Paul Belmondo na slavnostním předávání Zlatých rukavic 18. října 2019 v Bruselu.

Češka psala Belmondovi

Sympaťák s širokým úsměvem. Tak mluví o Belmondovi manželé Podolští z Kladenska, kteří měli jako jedni z mála Čechů možnost se s tímto hereckým velikánem setkat osobně.

V roce 2004 dostala Alena Podolská setkání s Belmondem jako dárek k narozeninám od svého manžela Jana. Ten hereckému velikánovi napsal a povedlo se mu vše zorganizovat. „Už jsem měl nějaké zkušenosti s jinými herci, takže jsem mu napsal, že se o něj zajímám už spoustu let, už jako malý kluk jsem mu hrozně fandil a bylo mým snem se s ním osobně setkat,“ prozradil.

V dopise mu také napsal, že pokud by se setkání přece jen vydařilo, bylo by skvělé, kdyby proběhlo v dubnu. V tomto měsíci má totiž jeho manželka narozeniny. Belmondova odpověď ho velmi překvapila. „On mi opravdu odepsal, že v tom nevidí žádný problém. Pokud se prý jedná jen o tuto záležitost, je ochoten se s námi setkat,“ doplnil Jan.

Jeho manželka Alena se o krásném překvapení, které jí nachystal její manžel, dozvěděla, až když zvonili u jeho dveří. „Bylo to pro mě velké překvapení, když jsem přišla na dvůr a on tam stál s hůlčičkou. Byla jsem překvapená, úplně neskutečně. Ten jeho široký úsměv, no nádherný pocit,“ vzpomínala Alena.

Jejich setkání s hercem trvalo zhruba půl hodiny. „Rozebrali jsme nějaké filmy, jestli opravdu všechno hraje on, nebo má kolem sebe kaskadéry. Pak se nás ptal, co děláme, kde pracujeme, jestli máme ještě další koníčky týkající se Francie,“ popsal Jan.

Velký sympaťák, který si umí podmanit lidi

I když byl Belmondo světovou celebritou, působil velmi skromně. „Vůbec se nechoval jako že je někdo. Vůbec mi nepřišlo, že jsem se bavil s člověkem jako je Belmondo,“ doplnil Podolský.

Fotografii s oblíbeným hercem si dal do rámečku. „Podepsal mi fotografii, vlastně spíš plakát. Napsal mi jmenování s mým jménem. Mám spoustu fotografií, ale téhle si moc považuji,“ popsal Čech ze Středočeského kraje.

Hezké vzpomínky ze setkání má i jeho manželka. „Brala jsem ho jako strašně velkého sympaťáka a měla jsem ho strašně ráda už jako malá. Nedá se to vyjádřit slovy,“ dodala Alena se slzami v očích.

Tagy: