MAPA: Kam na oběd do stovky? Levné jídlo mají i na Pardubicku, v nabídce jsou i maxi porce

Obědy do stovky také ve Středočeském kraji

V seriálu Obědy do stovky reportéři CNN Prima NEWS stále hledají další restaurace a jídelny, kde se dá dobře a přitom levně najíst. Tentokrát štáby vyrazily do Pardubic a do Peruce.

V jídelně v Pardubicích oběd vyjde na rovnou stokorunu. Stravovna vaří i pro dětské skupiny, tady se cena pohybuje od 55 do 75 korun. „Dětská jídla budeme od září zdražovat o pět korun, ale dospělá budeme zatím držet,“ popsal majitel Tomáš Pavlík.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Myší trus, plíseň a „výrazně zanedbaný“ úklid. Inspekce částečně uzavřela restauraci v Ostravě

Lidé si mohou vybrat ze tří jídel a jedné polévky. Jídelna se snaží vařit i bezlepková jídla. Denně vydají zhruba 750 porcí. Vařit za tak nízkou cenu se ale prý stále vyplatí. „Furt tam ta marže je. Záleží také na tom, jaké máte energie a náklady,“ řekl Polák.

„Chodím sem docela často. Mají to za slušné ceny a je to dobré,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Moc mi to chutná a je to levné,“ dodala další. A když klasická porce nestačí, je tu ještě takzvaná možnost MAX. Kdo by chtěl větší porci masa, není problém. Připlatíte si 25 korun.

Podívejte se, kde všude lze najít levné restaurace:

Další oběd do stovky reportéři CNN Prima NEWS našli v Peruci, nedaleko Panenského Týnce. Místní jídelna nabízí denně dvě taková jídla. V nabídce jsou pak dražší jídla – od 106 do 130 korun. Za stovku lze pořídit například těstoviny se salátem a sýrovou omáčkou nebo bramborové šišky se švestkovým přelivem. „Odebíráme větší množství surovin, takže to máme levnější. A hlavně jsme ve vlastních prostorech,“ řekla zástupkyně majitele Lucie Michalcová.

„Rád sem chodím, ale nikdy to nedojím, protože toho je hodně. Ceny jsou ale dobré,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě. „Mají tady velký výběr, takže jsem spokojený,“ dodal další.

Pokud i vy víte o nějakém místě, kde se dá dobře a levně najíst, napište nám to na obedydostovky@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Párek by měl obsahovat jen minimum ingrediencí. Jak se pozná ten dobrý?

Tagy:
jídlo restaurace polévka Pardubický kraj jídelna ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas restaurace a zajišťování občerstvení