Pokračování smutného příběhu ze Dvora Králové. Matka s dcerami se otrávily plynem, vznikla sbírka

Před takřka dvěma měsíci se Romanovi obrátil život naruby. Vracel se z práce za rodinou, kterou v koupelně našel v bezvědomí. Jak se následně ukázalo, jeho partnerka a dvě dcery – osmiletá Anežka a čtyřletá Majda – se otrávily oxidem uhelnatým z rozbité plynové karmy. I přes veškerou snahu se Anežku oživit nepodařilo, její sestra má trvalé následky a maminka trpí poruchami paměti. Roman na vše zůstal sám, proto jeho přátelé založili sbírku, kdy žádají veřejnost o pomoc.

„Není to záviděníhodná situace, proto jsme jako kamarádi a spolužáci ani vteřinu neváhali založit sbírku. Věřím, že dobrých lidí je většina, a tak se na vás s pokorou obracíme s prosbou o pomoc,“ líčí přátelé. Finančním příspěvkem chtějí rodině pomoci s úhradou rehabilitačních pomůcek a pobytů, asistenční služby či psychologické pomoci.

K tragédii došlo ve Dvoře Králové 8. března. „Maminka, osmiletá Anežka a čtyřletá Majda se při koupání otrávily oxidem uhelnatým z rozbité plynové karmy. Všechny tři upadly do bezvědomí. Bohužel Anežku se již nepodařilo oživit,“ líčí přátele ve sbírce na platformě Donio. Byl to právě Roman, kdo svou rodinu našel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marka jeho matka alkoholička topila ve vaně či zbila pohrabáčem. V dospělosti přišly další rány

Jak tehdy sdělil mluvčí záchranářů Ivo Novák redakci CNN Prima NEWS, 40letá maminka a Majda byly ve vážném stavu převezeny do královéhradecké nemocnice a tam napojeny na umělou plicní ventilaci. Dívenka si z osudného dne odnesla trvalé následky, její matka trpí poruchami paměti s nejistou prognózou na uzdravení. Roman tak na vše zůstal sám.

„Pomůžete zoufalým rodičům, kteří chtějí najít dceru a sami na sebe. Práce je teď vedlejší a v podstatě není možná. Důležitá bude také změna zázemí, které jim nebude tragédii připomínat,“ doplňují přátelé. Pokud chcete finančně podpořit rodinu, která je aktuálně bez příjmů, můžete tak učinit skrze sbírku.

Podívejte se na podobný případ, kdy se oxidem uhelnatým v Kunovicích přiotrávilo 20 lidí.

Tagy: