Meteorologové varují před silným větrem. Slunečného počasí se dočkáme až o víkendu

Žena s deštníkem

Meteorologové varují před silným větrem (zdroj: CNN Prima NEWS)

Silný vítr neustupuje, výstrahy meteorologů platí i pro středu. V nárazech přesáhne rychlost 65 kilometrů v hodině, může tak způsobit menší škody na budovách a lámat stromy. Ve čtvrtek k nám pak bude proudit chladný a vlhký vzduch, teplejšího počasí se nejspíš dočkáme až o víkendu.

Ve středu bude zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť. „Očekáváme ojediněle přeháňky, nad 900 metrů i sněhové,“ zveřejnil informace Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na webu. Ten varuje i před silným větrem s nárazy nad 65 km/h, a to především ve Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 14 °C.

Silný vítr v Karlovarském kraji v úterý dopoledne lámal větve i stromy. U areálu Baník Sokolov zranil padající strom ženu a její dítě. Více se dočtete zde.

Čtvrtek bude podobně chladný. „Zpočátku očekáváme většinou polojasno a ojediněle přeháňky, nad 800 m četnější a sněhové,“ informoval portál ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Noční pak klesnou až k nule. V noci a ráno se tak očekává přízemní mráz.

Pátek bude opět zatažený až oblačný, na většině území bude občas déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C.

O víkendu by mělo počasí být už o poznání teplejší. „V sobotu bude polojasno až skoro jasno. Odpoledne přechodně až oblačno, ojediněle občasný déšť nebo přeháňky,“ avizoval ČHMÚ. V noci klesne teplota až k nule, můžeme očekávat četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C.

Nejslunečnější den týdne pak bude neděle. „Mělo by být jasno až polojasno, očekáváme 20 až 24 °C,“ informuje ČHMÚ. Slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s. I začátek příštího týdne bude slunečný. Mělo by být převážně jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v závěru 19 až 23 °C.

Tagy: