Mišík o filmu Banger: Před natáčením jsem měl ochrnutý obličej, na plátno se to ale hodilo

Herec a zpěvák Adam Mišík

Adam Mišík o hlavní roli ve filmu Banger

Premiéru si film Banger režiséra Adama Sedláka odbyl již v létě na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Do kin ale oficiálně vstoupil až 22. září. Hlavní roli drogového dealera Alexe v něm ztvárnil zpěvák Adam Mišík, který pro CNN Prima NEWS přiznal, že ho před natáčením provázely zdravotní problémy. Podle něj to ale atmosféře snímku pomohlo.

„Děj spočívá v tom, že Alex má takovou ‚zvláštní brigádu‘. Chce s tím ale skončit a udělat písničku s rapperem Sergeiem Barracudou a musí sehnat pět tisíc euro. Je to příběh o klukovi, který má sen a je ochotný pro něj udělat cokoliv, i zajít za hranici zákona,“ popsal ve vysílání CNN Prima NEWS Adam Mišík. Hlavní roli Alexe měl původně hrát někdo jiný. „Jelikož jsem ale v minulosti s rapovou scénou již spolupracoval a měl jsem kluky nacítěné, tak Adamovi (Sedlákovi) došlo, že když předvádím Alexe, je to uvěřitelné,“ popsal Mišík.

Příprava na roli podle něj nebyla jednoduchá. „Dva měsíce předtím jsem měl kompletně ochrnutou pravou tvář, protože jsem měl zánět mozkových blan, takže jsem v průběhu natáčení bral různé léky. To všechno ale do filmu přenáší nějakou ponurost a na plátno se to hodilo,“ líčil herec.

Kázání by lidé nepřijali

Mišík zaznamenal i pochybnost veřejnosti, zda roli zvládne. „Věřil jsem, že to Adam (Sedlák) dobře zrežíruje. Přípravě jsem věnoval dost času, ale člověk je vždycky nervózní. Většinou lidi nepřejí úspěch. Mám ale reakce i od lidí, kteří nebyli moji podporovatelé a přijmuli to skvěle,“ sdělil Mišík.

Banger podle něj nemá moralizovat. „Vyhodnotí to sám divák. Není to udělané prvoplánově, má to být hlavně uvěřitelné pro moji generaci. Kdybychom tím chtěli kázat, mladí lidé by to nepřijali,“ sdělil.

Celý rozhovor si můžete přehrát ve videu výše.

Tagy: