Tragická smrt ve stanu. Žena na Prešovsku přespávala na mrazu, pomoc vytrvale odmítala

Žena na Slovensku přespávala ve stanu, policie ji našla mrtvou.

Ženu na Slovensku našli ráno mrtvou městští policisté

Mrtvou ženu našli ve stanu policisté v okresu Humenné na Slovensku. Žila vedle místního obchodu, a přestože v noci mrzlo, pomoc nabízenou úřady a místními obyvateli prý odmítala, informuje TV JOJ.

Ve stanu žena strávila několik posledních měsíců. Před nedávnem si podle místních postavila stan u řeky, kvůli stoupající hladině se ale zřejmě přestěhovala od vody dále. Městská policie ji pravidelně kontrolovala, stejně tomu bylo i ve středu ráno.

ČTĚTE TAKÉ: Případ, který otřásl Českem. Schizofrenička šla vraždit do školy, ubodala statečného studenta

„V rámci naší hlídkové činnosti jsme ji kvůli silným mrazům šli zkontrolovat, žádné stopy jsme ve stanu ani mimo něj nezaznamenali,“ uvedl pro TV JOJ strážník městské policie Josef Molnár.

Jakmile se podívali dovnitř, okamžitě přivolali záchranáře a státní policii. Třiapadesátiletá žena již však nejevila známky života. Zemřela pravděpodobně kvůli silným mrazům.

Podle úřadů a místních obyvatel žena dlouhodobě odmítala přijmout jejich pomoc. „Lidé jí nosili jídlo, starali se o ni, ona ale jakoukoli pomoc odmítala,“ potvrdil Molnár.

„Policie provádí potřebné procesní úkony a vyšetřuje všechny okolnosti úmrtí třiapadesátileté ženy z okresu Humenné,“ sdělila mluvčí policie Jana Ligdayová.

Přivolaný lékař nařídil pitvu, která stanoví přesnou příčinu smrti. Policie v případu zahájila úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Případ uškrcené ženy u Havlíčkova Brodu. Policie má podezřelého, útočit měl kvůli vztahům

Tagy: