Vyhrožují mi, tvrdí Musk a píše i o smrti. Odkazuje se na hrozbu šéfa kosmické agentury

Americký miliardář a filantrop Elon Musk

Zelenskyj: Tehdy jsme zvítězili a zvítězíme i nyní

Spory Elona Muska s Ruskem pokračují. Americký multimiliardář jihoafrického původu se tentokrát dostal do konfliktu s generálním ředitelem ruské kosmické agentury Roskosmos Dmitrijem Rogozinem. Na jeho výhružky Musk odpověděl po svém. Později se do diskuze na Twitteru přidala i matka známého podnikatele.

„Jestli zemřu za záhadných okolností, bylo hezké vás poznat,“ napsal Musk na Twitter, tedy na sociální síť, kterou se minulý měsíc rozhodl odkoupit za 44 miliard dolarů. Dalšími tweety Musk poodhalil, že tajemná zpráva o smrti byla reakcí na výroky šéfa ruského vesmírného programu Dmitrije Rogozina.

Rogozin Muska mimo jiné viní ze spolupráce s neonacisty. Tak prokremelská propaganda často označuje nejen proslulý vojenský pluk Azov, který nadále ruskému agresorovi vzdoruje v Mariupolu, ale i samotnou administrativu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

„Podle našich informací dodávku zařízení Starlink provedl Pentagon. Elon Musk se tedy podílí na dodávkách vojenského komunikačního vybavení pro fašistické síly na Ukrajině. A za to se, Elone, budeš zodpovídat jako dospělý. Bez ohledu na to, jak moc si budeš hrát na hlupáka,“ vyhrožoval Rogozin.

Podle ironické Muskovy reakce lze soudit, že si majitel společností Tesla či SpaceX z výhružek příliš velkou hlavu nedělá. Později se přidala i matka nejbohatšího muže na světě Maye Musková. „To není vtipné,“ vzkázala svému synovi.

SpaceX krátce po začátku ruské invaze přivezla na pomoc Ukrajině terminály Starlink. Tato satelitní technologie může poskytnout internet lidem, kteří žijí na venkově nebo v těžko dostupných místech. Ruského prezidenta Vladimira Putina Musk v březnu dokonce vyzval na souboj.

Tagy: