Muž ze Žiliny brutálně usmrtil přítelkyni, odsedí si 10 let. Soudkyně nemohla udělit více

Muž ze Žiliny dostal za brutální zabití přítelkyně 10letý trest pobytu za mřížemi.

Muž ze Žiliny dostal 10 let za brutální ubití přítelkyně

33letému muži ze slovenské Žiliny soud vyměřil desetiletý trest za to, že mimořádně brutálním způsobem připravil o život svou o čtyři roky starší přítelkyni. Pro odsouzeného to nebude první pobyt za mřížemi. V trestním rejstříku má už jedenáct záznamů. Jednalo se o krádeže, násilné trestné činy a také o loupeže. Svou vinu v případě zavražděné přítelkyně přiznal. Píše o tom web noviny.sk.

Jana žila spolu se Stanislavem na žilinském sídlišti Vlčince v bytě jejích rodičů. Právě její matka celé soudní stání proplakala. „Mně je to strašně líto, nedá se to ani popsat,“ uvedla u soudu. Dceru agresor ubil k smrti. Před soudcem přiznal svou vinu, píše web noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Anonym hrozí odpálením výbušnin na slovenských školách. Policie doporučila jejich uzavření

Recidivista podle státní prokuratury svou přítelkyni udeřil nesčetněkrát do oblasti hlavy a obličeje, rovněž ji zranil opakovaným kopáním a dupáním na břicho a levou stranu hrudníku. „On ji fyzicky napadal už předtím. Když jsem se jí ptal, tvrdila mi, že je všechno v pořádku, že se nic neděje,“ popsal otec zavražděné.

Rodiče šokovalo také Stanislavovo chování po brutálním činu. Zavolal jim a snažil se svalit vinu na jiného muže. Podle otce tvrdil, že se Jana opila a že ji jakýsi její kamarád zmlátil a znásilnil. „Když jsme přišli na byt zkontrolovat, co se děje, byla už nejspíš asi dvanáct hodin po smrti,“ uvedl nepředstavitelné okamžiky otec.

Stanislav svůj hrůzný čin omlouval tím, že byl opilý a zdrogovaný. „Obžalovanému za zločin zabití uložil soud nepodmíněný trest odnětí svobody na 10 let,“ sdělila Anna Dudová Záborská, mluvčí Krajského soudu v Žilině.

Soudkyně muži uložila nejvyšší možný trest. Rodičům pak vysvětlovala, že jí zákon nedovoluje poslat ho za mříže na delší dobu. Otec zavražděné se nad výší trestu podivil a vyjádřil zklamání. I sama soudkyně přitom připustila, že by horní hranice trestu měla být v podobných případech vyšší než deset let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodinná oslava skončila krvavou bitkou. Řádění násilníků popsala majitelka pronajatého sálu

Tagy:
Slovensko sídliště rodiče soud zabití trest odnětí svobody agresor Žilina Vlčince fyzické napadení brutální napadení Anna Dudová Záborská Krajský soud v Žilině přiznání viny