Šel hrát fotbal, domů se už 12letý Jakub nevrátil. Svědci popsali detaily tragédie v Břeclavi

Chlapce na hřišti v Břeclavi usmrtila padající branka.

Tragédie v Břeclavi, chlapce na hřišti usmrtila padající branka

Teprve dvanáctiletého Jakuba usmrtila na hřišti spadlá fotbalová branka. Jeho smrt zasáhla podle CNN Prima NEWS celou Břeclav. Na sídlišti, kde došlo k tragédii, vzniklo pietní místo, kam místní nosí plyšová zvířátka a jiné dárky.

Břeclavské sídliště Na Valtické bylo o svátečním dni plné dětí, které vylákalo ven teplé počasí. Oblíbený fotbal si tam s kamarády přišel zahrát i dvanáctiletý Jakub. A právě během hry na něj podle místních spadla fotbalová brána. První pomoc poskytovali lidé, kteří se na místo seběhli. Chvíli na to dorazila sanitka a záchranářský vrtulník.

ČTĚTE TAKÉ: Kauza nahé učitelky před dětmi v Praze: Věc šetří policie. Prachsprostá úchylačka, zuří lidé

„My jsme ho resuscitovali, bohužel přes veškerou naši snahu se nám nepodařilo obnovit životní funkce. Ta zranění byla příliš vážná,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

U hřiště vzniklo pietní místo, kam lidé nosí nejen svíčky, ale třeba také plyšová zvířátka. „Tři kluci si tady hráli, kopali si míčem,“ poznamenala jedna z místních. „Slyšeli jsme, jak to bouchlo, a když jsme se podívali z okna, tak už k němu letěli lidé,“ popsala tragédii další z obyvatelek okolních paneláků.

Hřiště není bezpečné, zlobí se rodiče

Podle některých rodičů není hřiště bezpečné, děti to na něj ale mají blízko. „Stačí se na to podívat, není to ukotvené, bordel tady, ploty rozbité. Nikdo se o to nestará, nechodí to zamykat,“ uvedla obyvatelka sídliště.

Nad základní školou, kam chlapec chodil, vlaje od rána černá vlajka a na budově visí smuteční oznámení. „Nás všechny i celé město to šokovalo, zasáhlo nás to. Pomohli jsme školnímu kolektivu. Zajistili jsme jim psychologa, tak aby těm dětem ze třídy, kam ten chlapec chodil, abychom jim s tím pomohli se vyrovnat,“ uvedla mluvčí Městského úřadu Břeclav Ivana Solaříková.

Podle radnice probíhaly na hřišti pravidelné revize. Na policii teď bude, aby zjistila, jak k neštěstí došlo. „Na místě jsme provedli neodkladné a neopakovatelné úkony, zjistili řadu informací, další ještě zjišťujeme. Případem se zabýváme,“ sdělil CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jihomoravského kraje Bohumil Malášek.

Hřiště teď zůstane kvůli policejnímu vyšetřování nějakou dobu uzavřeno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na skákacím hradě. Atrakci v Arizoně vítr vynesl do vzduchu, nepřežil malý chlapec

Tagy: