Ukrajina oslavuje hrdinnou matku. Žena, která vychovávala 12 dětí, padla na frontě

Následky ruského ostřelování Kyjeva (15.3.)

Válka na Ukrajině: Rusové vybombardovali divadlo v Mariupolu

Ukrajinská vláda vzdala poctu Olze Semidjanové. Žena, která vychovávala dvanáct dětí, na začátku března položila život na frontě v boji proti ruským okupantům. Zemřela ve věku 48 let.

Nedaleko Doněcku na jihu Ukrajiny byla na začátku března smrtelně zraněna Olga Semidjanová. Žena sloužila v armádě jako zdravotnice od roku 2014 a po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu se přesunula na frontu daleko od svého domova, do města Marhanec. Ve svém úsilí pokračovala i poté, co byla velká část její jednotky zabita. Semidjanová byla při přestřelce zasažena do břicha.

Osmačtyřicetiletá žena vychovávala šest vlastních dětí a dalších šest adoptovala ze sirotčince. Po své smrti si vysloužila titul „Matka hrdinka“, který se uděluje padlým ženám, které mají více než pět dětí.

Kvůli probíhajícím bojům se zatím nepodařilo tělo Semidjanové najít, rodina tak nemůže matku pohřbít. Její dcera Julia řekla deníku Sun: „Zachraňovala vojáky do poslední chvíle. Máme fotografie z místa úmrtí, ale kvůli těžkým bojům nemůžeme maminku stále pohřbít.“

Anton Geraščenko, poradce ministerstva vnitra země, řekl: „Byla zabita při střetu s ruskými zločinci. I když věděla, že její pluk nemusí přežít, trvala na tom, že bude chránit svou zem až do konce. Je to národní hrdinka. Je hrdinkou i pro mě.“ V souvislosti se zprávou o její smrti se začali vyjadřovat i občané Ukajiny na sociálních sítích. „R.I.P. Olga Semidjanová, hrdinka Ukrajiny obránkyně Evropy,“ napsal jeden z uživatelů Facebooku.

Olga Semidyanova, a combat medic and 48-year-old mother from Marhanets in Dnipro region has died. She left behind 12...

Posted by Rosa Davydivna on Wednesday, March 16, 2022

Tagy: