Učitel z Krupky pohlavně zneužíval žačky. U soudu popsal i případy, které nikdo nehlásil

Soud se zabýval případem bývalého učitele Biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku. Podle obžaloby měl pohlavně zneužít čtyři své tehdy nezletilé studentky. Čtyřicetiletý muž se u soudu k většině toho, co mu obžaloba dává za vinu, přiznal. A překvapivě se doznal i k dalším činům.

Na chodbě před jednací síní, kde se ve čtvrtek začal projednávat případ bývalého učitele gymnázia, čekalo před začátkem jednání několik jeho bývalých studentek. Mezi nimi i dvě, které měl podle obžaloby zneužívat. Takhle státní zástupce popisoval jeden z případů.

„V prostorách učebny první třídy provozoval anální styk a následně i opakovaný pohlavní styk. Svého jednání se dopustil přesto, že znal skutečný věk poškozené a byl si vědom toho, že nedovršila věku patnácti let,“ uvedl státní zástupce Tomáš Sosna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obětem znásilnění najednou svět nedává smysl. Musíme jim pomoci s démony, upozornil psycholog

I dalším dívkám podle žalobce ještě nebylo 15 let. Některé jejich učitel „jen osahával“, jiné s ním měly orální styk. Obžalovaný bývalý učitel ve čtvrtek v jednací síni většinu toho, co mu státní zástupce kladl za vinu, přiznal. Nesouhlasil jen s tím, že by jednu z dívek osahával na zadku a nohou. „Za sporné považuji, že jsem ji osahával při jízdě v autě. Nebylo by to proveditelný tak, jak jsme jeli a seděli,“ uvedl ve své výpovědi.

U čtyřicetiletého muže prý znalec neshledal žádnou duševní chorobu. On sám u soudu řekl, že svých činů lituje. „Strašný, co jsem si dovolil,“ uznal. Navíc se u soudu překvapivě přiznal ještě k dalším třem případům, kdy se podle svých slov prý jako učitel nechoval tak, jak měl. Třem dívkám, kterým ještě nebylo ani 15 let, prý měl záměrně sáhnout na prsa. „Nechci pokračovat ve lžích. Chtěl bych jít dál a vědět, že jsem nikde nenechal nic schovaného,“ přiznal.

Státní zástupce připustil, že se novým přiznáním obžalovaného bude zabývat. Konkrétní být ale nechtěl. „Budu to řešit, ale ne přes média,“ uzavřel státní zástupce. Bývalému učiteli teď hrozí až 10 let za mřížemi. Rozsudek padne pravděpodobně 11. května, na kdy soudce jednání odročil.

Tagy: